Suat Özçağdaş: Eğitimde reform şart, çocuklarımıza güvenli bir gelecek sunmalıyız
CHP'li Suat Özçağdaş, eğitimde yaşanan sorunları eleştirerek büyük bir reform gerektiğini ve güvenli bir eğitim ortamı sağlanması gerektiğini vurguladı.

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, 2025-2026 eğitim ve öğretim yılı değerlendirmesinde, Türkiye'nin büyük bir eğitim reformuna acilen ihtiyacı olduğunu vurguladı.
EĞİTİMDE KALİTE DÜŞÜYOR
Özçağdaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, eğitim sisteminin piyasanın, tarikatların ve siyasi partilerin etkisi altında kaldığını ifade ederek, "Bu durumu değiştirmeliyiz" dedi. Ayrıca, çocukların yıl boyunca gösterdikleri çabaları takdir ettiğini, fakat Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorunlarının giderek büyüdüğünü belirtti. Özellikle öğretmenlere yönelik şiddet olaylarının arttığını ve öğrencilerin okula aç gittiğini dile getirdi.
GÜVENLİK SORUNLARI TARTIŞILMALI
Son bir yıl içinde yaşanan okul saldırıları ve güvenlik eksikliklerine de dikkat çeken Özçağdaş, Eylül 2023'ten bu yana 50'den fazla olay yaşandığını açıkladı. Bu süreçte birçok öğretmen ve öğrencinin hayatını kaybettiğini, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Eğitimdeki hijyen sorunlarının da arttığını, okulların temizliğinin sağlanması gerektiğini ifade etti. Özçağdaş, "Büyük bir eğitim reformuna ihtiyacımız var. Eğitimi laik ve kamusal bir sistem haline getirmek için mücadele edeceğiz. Öğretmenlerimize haklarını vermeli, okullarımızı güvenli hale getirmeliyiz" diyerek sözlerini tamamladı.

