Dünya

Suudi Arabistan hava sahasında şok! Irak'tan kalkan İHA'lar önlendi

Suudi Arabistan, Irak'tan kalkan ve petrol tesislerini hedef alan İHA'ları hava savunma sistemleriyle imha ettiğini duyurdu. Saldırılardan İran destekli milisler sorumlu tutuldu.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Suudi Arabistan hava sahasında şok! Irak'tan kalkan İHA'lar önlendi

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, Irak topraklarından ülkenin doğu ve Riyad bölgelerindeki kritik petrol tesislerini hedef alan insansız hava araçlarının (İHA) başarıyla engellenerek imha edildiğini bildirdi.

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ DEVREDE

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamada, son saatlerde ülkenin hava sahasına yönelik gerçekleştirilen İHA saldırılarının önlendiği vurgulandı. Hava savunma sistemlerinin, Doğu ve Riyad bölgelerindeki stratejik öneme sahip petrol tesislerini hedef aldığı tespit edilen çok sayıda İHA'yı etkisiz hale getirdiği ifade edildi.

İRAN DESTEKLİ MİLİSLER HAREKETE GEÇTİ

Bakanlık, saldırı girişimlerinin Irak topraklarından başlatıldığını ve bu eylemlerin arkasında İran'a bağlı milislerin olduğunu belirtti. Suudi Arabistan'ın, kendi topraklarını ve stratejik varlıklarını savunma hakkını sonuna kadar kullanacağının altını çizen yetkililer, "Krallık, uygun zaman ve mekânda gerekli karşılığı verme hakkını saklı tutmaktadır" şeklinde konuştu.

Bu Yazıyı Paylaş