TBMM Başkanı Kurtulmuş, koltuğunu 12 yaşındaki İnci'ye devretti: "Umutlarımız sizlersiniz
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu 6. sınıf öğrencisi İnci Yıldız Şentürk'e devretti. Kurtulmuş, çocukların uluslararası alanda lider nesiller olarak yetişmesini hedeflediklerini b

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, makam koltuğunu bir günlüğüne 6. sınıf öğrencisi İnci Yıldız Şentürk'e devretti. Bu sembolik devir teslim töreni, çocukların geleceğe dair umutlarını ve beklentilerini dile getirmeleri için önemli bir platform oluşturdu.

Makam Devri ve Çocukların Mesajı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile birlikte çocukları kabul ederek bayramlarını kutladı. Ardından, gelenekselleşen 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, Semiha İsen Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi İnci Yıldız Şentürk'e (12) TBMM Başkanlığı koltuğunu bıraktı. İnci Yıldız Şentürk, yaptığı konuşmada, "Biz çocuklar sevginin, anlayışın ve güvenin hakim olduğu okullarda neşeyle büyümek ve öğrenmek istiyoruz" diyerek tüm çocukların ortak arzusunu dile getirdi. Bu sözler, geleceğin teminatı olan çocukların eğitim ve güvenlik beklentilerine dikkat çekti.

Kurtulmuş: "Uluslararası Alanda Lider Nesiller Yetiştirmeyi Hedefliyoruz"
Numan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada 23 Nisan'ın hem ulusal egemenliği hem de çocukları temsil ettiğini vurguladı. Dünyada çocuklara adanmış tek bayramın 23 Nisan olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin çocuklarını en iyi şekilde yetiştirerek, ahlaklı, faziletli, milli ve medeniyet değerlerine bağlı, demokrasi ve Cumhuriyet'e sahip çıkan bireyler olarak geleceğe hazırlama hedefini yineledi. Kurtulmuş, "Çocuklarımızı iyi ve güçlü yetiştirerek dünya çocukları arasında lider olacak nesiller yetiştirmeyi de bir hedef olarak önümüze koyuyoruz" diyerek, güçlü bir Türkiye için güçlü bir nesil yetiştirmenin önemine dikkat çekti. Bu vizyon, Türkiye'nin geleceğine dair umut verici bir tablo çizdi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Okullarda Güven Ortamı Şart"
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise konuşmasında, geçtiğimiz hafta Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okullarda yaşanan üzücü olaylara değinerek, hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilere rahmet diledi. Tekin, okulların umutların büyüdüğü, hayallerin filizlendiği ve çocukların en güvende hissettiği yerler olması gerektiğini vurguladı. Bakanlık olarak çocukları çağdaş pedagojik yaklaşımlarla yetiştirirken, aynı zamanda onları ulusal egemenlik, bağımsızlık, Cumhuriyet ve demokrasi gibi temel değerleri benimseyen vatandaşlar olarak yetiştirmek için çaba gösterdiklerini belirtti. Nisan ayının tamamını "Maarifin Kalbinde Çocuk" temasıyla çeşitli etkinliklerle kutladıklarını ve ulusal egemenlik, demokrasi, hukuk devleti gibi kavramlar etrafında çocukların farkındalık kazanmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
Adana'da 23 Nisan ruhu: Çocukların coşkusu ve milli bayramın anlamı
İstanbul'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Bakan Tekin, 1. TBMM'ye öğrencilerle yürüyerek bayram coşkusunu paylaştı
Taksim'de 23 Nisan coşkusu: Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı
İzmir'de 23 Nisan coşkusu, çocukların geleceğe umutla bakmasını sağladı
Boğaz’da Yelkenler 23 Nisan Rüzgarıyla Çanakkale’ye Açıldı: Uluslararası Yat Yarışları Başladı
