TBMM’de 23 Nisan programı belli oldu
TBMM’de 23 Nisan kapsamında 20-24 Nisan’da düzenlenecek etkinliklerde çocuklar için özel oturumlar, forumlar, sergiler ve törenler gerçekleştirilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), açılışının 106. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleştirilecek programların takvimi belli oldu. 20-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerde çocuklar merkeze alınacak.
MECLİS BAHÇESİ ÇOCUKLAR İÇİN AÇILIYOR
Kutlamalar kapsamında “Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi Etkinliği” düzenlenecek. 24 Nisan’a kadar açık kalacak alanda çocuklar; bilim, spor, kültür ve sanat etkinlikleriyle bir araya gelecek. Aynı süreçte “23 Nisan TBMM Kupası” ile resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının ödül törenleri yapılacak. TBMM Şeref Holü’nde ise “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resim Yarışması Sergisi” ile “Küçük Eller Büyük Dilekler Sergisi” ziyarete açılacak.
GENEL KURUL’DA ÇOCUK ÖZEL OTURUMU
Program kapsamında TBMM Genel Kurulu’nda “Çocuk Özel Oturumu” gerçekleştirilecek. 21 Nisan’da düzenlenecek “Çocuk Forumu”nda ise çeşitli projelere katılan çocuklara sertifikaları verilecek.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 22 Nisan’da Meclis Tören Salonu’nda farklı ülkelerden gelen çocukları kabul edecek.
ANITKABİR ZİYARETİ VE TEMSİLİ DEVİR
23 Nisan’daki resmi program, TBMM Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayacak. Ardından Anıtkabir ziyareti gerçekleştirilecek ve Birinci TBMM Binası’nda tören düzenlenecek.
Kutlamalar kapsamında TBMM Başkanlık makamı temsili olarak çocuklara devredilecek. Genel Kurul’da 23 Nisan’a özel oturum yapılacak, günün sonunda ise TBMM Tören Salonu’nda resepsiyon verilecek.
23 Nisan programı boyunca Meclis’te çocukların katılımıyla gerçekleşecek etkinlikler, bayramın ruhuna uygun şekilde geniş kapsamlı olarak sürdürülecek.
Bakmadan Geçme
Türkiye Sevdalısı Ganire Paşayeva Vefatının Üçüncü Yılında Anıldı
Okul saldırısı TBMM'ye taşındı
Ünlü İsimlere Uyuşturucu Operasyonu: 18 Kişi Gözaltına Alındı
Narin Güran Cinayetini Anlatan “Şeytantepe” Belgeseline Erişim Engeli
İstanbul’da Ev Kiraları Düşüyor: Kimler Faydalanabilecek?
Dünyada 200 Milyondan Fazla Kişiyi Etkiliyor
