TBMM'de belediye başkanlarına yönelik soruşturma tartışması alevlendi
TBMM Genel Kurulu'nda belediye başkanlarına yönelik soruşturmalar ve gözaltı uygulamaları üzerine tartışmalar alevlendi, AK Parti ve muhalefet arasında sert sözler sarf edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda belediye başkanlarına yönelik yürütülen soruşturmalar ve gözaltı uygulamaları hakkında tartışmalar yaşandı.
AK PARTİ'YE YÖNELİK ELEŞTİRİLER
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, 'Gerek olursa evinden de alınır. Demek ki evinden alınma gereği duyulanlar var ki evinden alınıyorlar' diyerek muhalefeti eleştirdi. Bu sözler, CHP ve DEM Parti milletvekillerinin tepkisini çekti. Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın yönetiminde toplanan Genel Kurul'da, gündem maddelerinden önce gruplar gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
BELEDİYE BAŞKANLARINA YÖNELİK SORUŞTURMALAR
Usta, belediyelere yönelik soruşturmalara dair rakamlar paylaşarak, 'AK Parti'li belediyelere açılan soruşturma sayısı 677. Bunların 371'i CHP'li, 128'i MHP'li, 18'i DEM Parti'li, 9'u da İYİ Partili' dedi. Bu rakamlara yanıt veren CHP milletvekilleri, 'Evinden alınan var mı?' diyerek tepki gösterdiler. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 'Ya, evinden alınan kimse var mı? Aynı şeyleri söyleyip durmaktan vazgeç artık ya' ifadelerini kullandı. Usta, tartışmaların sürmesi üzerine, 'Bu ülkedeki hukuk sistemini ve yargıyı da çökertmeye çalıştığınızın farkındayız' şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme
Güneş: Muhalefetin grup önerileri yasama işlerini aksatıyor
Başarır: Fon olayını araştıramıyorsak ne işe yarıyoruz
İstanbul'da dört belediye yöneticisi Yeni Parti’ye katıldı
Karabat'tan Ök'e: Fon soruşturmasında kimi tutukladınız?
Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın onayı gelecek hafta Genel Kurul'da
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan Arasında Ortak Savunma: Tartışmalı Mekke Anlaşması Komisyondan Geçti
