TBMM'de Uzman Erbaş Kanunu görüşmeleri başladı: TSK personeli için yeni düzenlemeler yolda
TBMM Milli Savunma Komisyonu, TSK personelinin haklarını iyileştiren ve sözleşmeli erbaş erlere kamuda istihdam sağlayan kanun teklifinin görüşmelerine başladı.

TBMM Milli Savunma Komisyonu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin özlük haklarının iyileştirilmesini ve sözleşmeli erbaş erlere kamuda istihdam sağlamayı amaçlayan Uzman Erbaş Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başladı.

KOMİSYON TOPLANTISI VE GÖRÜŞMELER
Komisyon, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar başkanlığında toplandı. Teklifin 17 maddesi üzerinde yapılan görüşmelerde, TSK personelinin özlük haklarının iyileştirilmesi ve sözleşmeli erbaş erlerin kamuda istihdamı için belirli şartlar getirildi. Bu bağlamda, en az 7 yıl hizmet eden ve başvuru tarihi itibarıyla 41 yaşını doldurmayan erbaş ve erlerin, infaz ve koruma memuru, çarşı ve mahalle bekçisi gibi kamu kurumlarında görev alabilmeleri hedefleniyor.
HUKUKİ BOŞLUKLAR VE GÜVENLİK
AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı, teklifin sadece teknik düzenlemeler içermediğini, aynı zamanda ülkenin güvenliği için kritik öneme sahip olan personelin sorunlarını çözmeyi amaçladığını belirtti. Ahlatcı, Anayasa Mahkemesi kararları sonrası ortaya çıkan hukuki boşlukların giderileceğini de vurguladı. Diğer yandan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, hava savunma sistemleri konusundaki endişelerini dile getirerek, Türkiye'nin kendi hava savunma sisteminin etkinliğini sorguladı ve bu alanda daha fazla geliştirme yapılması gerektiğini savundu. Ceylan, Yunanistan’ın provokasyonlarına karşı da sert tepkiler verilmesi gerektiğini ifade etti.
Bakmadan Geçme
Karabat'tan Ök'e: Fon soruşturmasında kimi tutukladınız?
Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın onayı gelecek hafta Genel Kurul'da
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan Arasında Ortak Savunma: Tartışmalı Mekke Anlaşması Komisyondan Geçti
Erdoğan Kabine Kararlarını Açıkladı: Emekliler İçin Yasal Düzenleme Yolda!
Mekke Anlaşması TBMM Dışişleri Komisyonu'nda görüşülecek
TBMM, terörle mücadelede üçüncü göz olacak
