TBMM Genel Kurulu, yeter sayısı bulunamadığı için kapandı; muhalefet 'çifte standart' vurgusu yaptı
TBMM Genel Kurulu, yeter sayısı bulunamadığı için kapandı. Muhalefet temsilcileri, belediyelere yönelik uygulamalarda çifte standart eleştirisi yaptı ve hukukun tarafsız uygulanması çağrısında bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, YENİ Yol Grubu'nun belediyelere yönelik adli ve idari süreçlerin araştırılması talebini görüşmeye başladı. Ancak, toplantıda yeter sayısı sağlanamadı ve birleşim kapatıldı.
MUHALEFETTEN ÇİFTE STANDART ELEŞTİRİSİ
Muhalefet temsilcileri, özellikle kayyum uygulamaları ve soruşturmaların tarafsız bir şekilde yürütülmediği eleştirisi yaptı. YENİ Yol Grubu adına konuşan Selçuk Özdağ, hukukun siyasi bir araç haline geldiğini vurgulayarak, "Hukuk kişiye göre uygulanıyorsa, hukuk olmaktan çıkar" dedi. Özdağ, belediyelere yönelik uygulamaların bağımsız bir yargı önünde yapılması gerektiğini dile getirdi.
KAMU KAYNAKLARININ HUKUKA AYKIRI KULLANIMI
İYİ Parti Grubu adına konuşan Yavuz Aydın ise, kamu kaynaklarının hukuka aykırı kullanılması durumunda herkesin yargılanması gerektiğini belirtirken, aynı zamanda muhalefet belediyelerine yönelik operasyonların iktidar belediyelerine göre daha sıkı bir şekilde yürütüldüğünü savundu. CHP Grubu'ndan Hasan Öztürkmen, operasyon düzenlenen CHP'li belediye sayısının 43'e ulaştığını ifade ederek, bu durumun bağımsız yargı eliyle düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.
Bakmadan Geçme
"Muhalefet Planını Yavaş'sız Yapmalı": İsmail Saymaz'dan Dikkat Çeken Mansur Yavaş Analizi
"Kimin Aday Olduğu Değil Ne Yapacağı Önemli" Diyen CHP'den İttifak Vurgusu
AKP’nin Yeni Yasasıyla Muhalefetin Birleşmesinin Bir Anlamı Kalmadı
EMEP'li Sevda Karaca, Girne'deki gemi faciasını TBMM'ye taşıdı
Özgür Özel, muhalefetin cumhurbaşkanı adayını belirleyecek
Tekin'den muhalefete: Milletin gündemine dönün
