Terör suçlarında göreve iade kararları ertelendi: Muhalefetten sert tepki!
TBMM'de terör suçlarından kamu görevinden çıkarılanların göreve iadelerini erteleyen düzenlemeye muhalefetten sert tepki geldi. Milletvekilleri, yürütmeyi durdurma kararlarının ertelenmesinin hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu savundu.

TBMM Genel Kurulu'nda, terör suçları nedeniyle görevden uzaklaştırılanların mahkeme kararıyla göreve iadelerini erteleyen düzenlemeye sert tepkiler yükseldi. Yeni Yol Grubu Grup Başkanı Mehmet Emin Ekmen, bu maddenin muhalefet partileri tarafından itiraz edilen iki temel maddeden biri olduğunu vurgulayarak, "Eğer siz muhalefet partisi sıralarında oturuyor olsaydınız ve siz kendinizi bu yargı düzeni karşısında güvencesiz görüyor olsaydınız 7'nci maddeye ‘evet’ der miydiniz?" diye sordu.
YARGI GÜVENCESİ Mİ, KABİLE DEVLETİ Mİ?
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, düzenlemenin gerekçesindeki "FETÖ ile iltisaklıdır" ifadesine dikkat çekerek, geçmişte hakimlerin meslekten atılma süreçlerini hatırlattı. Bayraktutan, "Yürütmeyi durdurma kararını gerekçe göstererek MİT’te terör iltisakıyla alakalı olarak hukuk devletinin içine dinamit atamazsınız. Değerli arkadaşlarım, bu madde bir dinamit maddesidir. Yurttaşın, vatandaşın devlete karşı en önemli güvencelerinden bir tanesi yürütmeyi durdurma" diyerek, yargı süreçlerinin tamamlanmasını beklemeden kararların uygulanmasını ertelemenin hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu savundu. İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar da, idari yargı süreçlerinin uzun sürdüğünü ve bu belirsizlikte mahkeme kararlarının uygulanmamasının telafisi imkansız mağduriyetlere yol açacağını belirterek, düzenlemenin Anayasa Mahkemesi ve AİHM'den döneceğini öngördü.
MUHALEFETTEN ORTAK TEPKİ: 'PAKETTEN ÇIKARTILSIN'
Teklifin birinci bölümünün görüşmelerinin tamamlanmasının ardından ikinci bölüme geçildi. Ekmen, muhalefetin paketten 7'nci ve 8'inci maddelerin çıkarılması konusunda ortak bir tutum aldığını yineledi. AK Parti sıralarına seslenen Ekmen, bu düzenlemenin AK Parti'nin kendi tarihini, programını ve duruşunu yok saydığını iddia etti. TBMM Başkanvekili Tekin Bingöl, gündemdeki başka bir iş bulunmadığından, kanun teklifleri ve komisyonlardan gelen diğer işleri görüşmek üzere Meclis'i 2 Temmuz 2026 Perşembe günü saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.
Bakmadan Geçme
TBMM’de yeni yasama yılı açıldı, Kılıçdaroğlu'ndan tutuklama eleştirisi
Yeni Parti milletvekillerinin TBMM'den ayrılmasına tepki
Yeni yasama yılı açılış resepsiyonuna bazı partiler katılmadı
YENİ Parti, Meclis açılışında salonu terk etti
TBMM'de yeni yasama yılı törenle başladı
TBMM yeni yasama yılı resepsiyonu gerçekleştirildi
