Gündem

Ticaret Bakanlığı'ndan güvensiz ürünlere yasak: Gojo ve Cosmiq markalarına dikkat

Ticaret Bakanlığı, 'Gojo' ve 'Cosmiq' marka lavabo açıcıların güvenlik standartlarına uymadığını belirleyerek satışını yasakladı ve ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Ticaret Bakanlığı'ndan güvensiz ürünlere yasak: Gojo ve Cosmiq markalarına dikkat

Ticaret Bakanlığı, denetimler sonucunda iki farklı markaya ait lavabo açıcı ürünün güvenlik standartlarını karşılamadığını tespit ederek satışını yasakladı.

PİYASADAN TOPLATILACAK ÜRÜNLER

Bakanlığın 26 Eylül'de yaptığı duyuruya göre, "Gojo" ve "Cosmiq" marka lavabo açıcı ürünler, güvenlik uyarılarının eksikliği nedeniyle piyasadan toplatılacak.

GÜVENLİK STANDARTLARI İHLALİ

"Gojo" marka profesyonel lavabo açıcıda dokunsal uyarı bulunmaması ve "Cosmiq" marka lavabo açıcıda çocuk emniyet kilidi ile dokunsal uyarının olmaması, bu ürünlerin satışı için risk oluşturduğu gerekçesiyle yasaklanmasına neden oldu. Ticaret Bakanlığı, vatandaşların güvenli ürünlere erişimi için denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Bu Yazıyı Paylaş