TMMOB: Emekliler açlığa ve ölüme mahkum edilemez
TMMOB, Ankara'daki eylemde intihar eden emekli polis memuru Ali Şekeroğlu üzerinden hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek, emeklilerin açlığa ve yoksulluğa mahkum edilemeyeceğini bildirdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Ankara'da emeklilerin talepleriyle ilgili bir eylem sırasında hayatını kaybeden emekli polis memuru Ali Şekeroğlu'nun durumu hakkında sert bir açıklama yaptı.

Emeklilerin yaşam koşulları eleştirildi
TMMOB, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek, "Yıllarca çalışarak bu ülkeye emek veren milyonlarca yurttaşımız; açlık sınırının altında ücretlere, yoksulluğa ve geçim kaygısına mahkûm edilemez. İnsanca yaşam bir yurttaşlık hakkıdır" ifadelerini kullandı. Açıklamada, Şekeroğlu'nun seyyanen zam talebiyle Anayasa Mahkemesi önünde yapılan eylemde geçinemediğini haykırarak intihar girişiminde bulunduğu belirtildi.
Sosyal devlet anlayışı sorgulandı
Birlik, siyasi iktidarın uyguladığı ekonomi politikalarının ekonomik krizin yükünü emekçilerin ve emeklilerin üzerine yıktığını vurguladı. Sosyal devlet anlayışını tasfiye eden ve kamusal kaynakları sermayenin çıkarları doğrultusunda kullanan politikaların kabul edilemez olduğunu savundu. Açıklamada, emeklilerin insanca yaşayabileceği bir gelirin sosyal güvenlik sisteminin bir lütfu değil, yıllarca verilen emeğin karşılığı olduğu ve insanca yaşamın bir yurttaşlık hakkı olduğu yinelendi. TMMOB, emeklilerin açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmediği, emeğin karşılığını bulduğu, eşit ve adil bir ülke için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.
Bakmadan Geçme
Emekliler: Anayasa Mahkemesi davayı hızla görüşmeli
TMMOB, MEB ve üniversiteler için mühendislik hizmeti uyarısı yaptı
TMMOB, 12 Eylül darbesinin mirasının ortadan kaldırılmasını istedi
TMMOB: Depremi unutmadık, sorumluları unutturmayacağız
Emeklilerden İzmir'de hakları için güçlü çağrı
TMMOB Başkanı Çakar'dan temmuz zam oranlarına sert tepki
