Torununu kurtarmak için 67 yaşında İzmir sokaklarında mücadele ediyor: Alya'nın zamanı daralıyor!
Kayserili SMA hastası Alya bebek için İzmir'de stant açan 67 yaşındaki Kemal Budak, torununun sağlığına kavuşması için mücadele ediyor. Alya'nın ailesi, valilik onaylı kampanyada yüzde 25 seviyesine ulaştı ve yardım bekliyor.

Kayserili 10 aylık SMA Tip 1 hastası Alya Taşdemir'in yaşam mücadelesi için İzmir Konak Meydanı'nda stant açan 67 yaşındaki Kemal Budak, torununun sağlığına kavuşması için gönüllülerle birlikte umut dağıtıyor. Budak, "Bu yaşta yorucu olsa da torunumu kurtarmak için elimden geleni yapıyorum. Yeter ki sağlığına kavuşsun, benim yorulmam önemli değil. Yeter ki sesimiz duyulsun," diyerek yaşadığı çaresizliği ve umudu dile getirdi.

ALYANIN SAĞLIĞI TEHLİKEDE
İzmir'de okulda hademelik yapan baba Seyit Ahmet Taşdemir ve eşi Zaide Taşdemir'in 10 ay önce dünyaya gelen kızları Alya Taşdemir'e SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Kızlarının tedavisi için memleketleri Kayseri'ye taşınan Taşdemir ailesi, 7 ay önce başlattıkları valilik onaylı kampanyada henüz yüzde 25 seviyesine ulaşabildi. Gönüllülerin desteğiyle farklı şehirlerde de kampanyalarına devam eden anne Zaide Taşdemir, "SMA ölümcül bir hastalık, gün geçtikçe evladımın kas kayıpları devam ediyor. Kızımın sesini duyuramadım. Valilik onayının bitmesine 3 ay kaldı. Alya'nın da yarınları olsun, kızımı toprağa vermek istemiyorum. Kızıma destek çıkarsanız Alya da sağlığına kavuşacak," diyerek yardım çağrısında bulundu.

'ALYA'NIN ZAMANI YOK'
Tanı konulduktan sonra kampanyalarının 3 aylıkken başladığını belirten anne Taşdemir, haftanın 4 günü fizik tedavi alan kızının devlet tarafından verilen Spinraza ilacından faydalandığını söyledi. Ancak Alya'nın semptomlarının başladığını, ayaklarında ve ellerinde bükülmeler olduğunu dile getiren Taşdemir, "Alya'nın saniyeleri önemli. Kızımızın sesini duyuramadığım her dakika geç kalmış oluyoruz. 1 yaşına girmeden ilacını almasını istiyoruz. 6 ay ile 1 yaş arasında ilacını aldığı zaman, kas kaybı olmadan yaşamına devam edebilecek. Ama 2 yaşına geldiğinde kas kayıpları olduğunda ilacını alırsa, Alya ömür boyu fizik tedaviye ihtiyaç duyabilir. 1 yaşına 3 ay kaldı. Bu 3 ay Alya için çok önemli. Ramazan ayındayız. Sadaka, fitre, bağış bekliyoruz. Alya'nın zamanı yok. Ablası ve abisi gibi sağlıklı olsun istiyorum," diyerek Ramazan ayında yapılan bağışların önemine dikkat çekti.

YAŞINA RAĞMEN MÜCADELEYE DEVAM
İzmir'de bağış kampanyasına destek toplamak için uğraşan 8 çocuk babası Kemal Budak da yaşına rağmen torunu için yorulmadığını vurgulayarak, "67 yaşındayım, bu zamana kadar SMA hastalığını bilmiyordum. Torunumdan sonra öğrendim. Allah rızası için bize yardım edin. Sesimizi duyuralım, fazla gönüllümüz yok. Sabah erkenden gelip, bu bağış kutularını gönüllülere teslim ediyorum. Uzakta oturuyorum. Sabah çıkıp, saat 18.00'de eve dönüyorum. İzmir'de iki yerde standımız var. Kumbara da dağıtıyoruz. Zarfları okullara dağıtıyoruz. 30 kilometre yoldan tramvay ile geliyorum. Tabii ki yorucu bu yaşta ama mecburen torunumu kurtarmak için uğraşıyorum. Yeter ki o sağlığına kavuşsun, benim yorulmam önemli değil. Yeter ki sesimiz duyulsun. Kızıma ve torunuma, kendimce destek oluyorum," dedi. Kemal Budak, tüm İzmirlileri ve hayırseverleri Alya'nın yaşam mücadelesine destek olmaya çağırdı.





Bakmadan Geçme
SMA hastası Halil İbrahim'in mimar olma hayali: 'Depreme dayanıklı binalar inşa etmek istiyorum
Baba evde ölü bulundu, SMA'lı oğlunun fişi çekilmiş cihazıyla dehşet anları!
Cemre'nin umut dolu yolculuğu: Çekmeköy tek yürek oldu, gökyüzüne baloncuklar uçtu
Gençlerin duyarlılığı SMA hastası Efrayim'e umut oldu: Kermes geliri minik kalbe aktarıldı
Kerem'in yaşam umudu için Ağrı'da büyük seferberlik: SMA hastası minik yürek için el ele
Küçük Fidan'ın hayali: Koşup oynamak ve diş doktoru olmak
