Eğitim

Trakya Üniversitesi'nde yeni uygulama anaokulu açıldı

Trakya Üniversitesi'nde hayırseverlerin katkılarıyla yapılan Zeynep-Mustafa Taş Uygulama Anaokulu açıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz'ın da katıldığı açılışta, modern eğitim ortamı ve hayırseverliğin önemi vurgulandı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Trakya Üniversitesi'nde yeni uygulama anaokulu açıldı

MODERN BİR EĞİTİM ORTAMI

Doğadan ilham alan petek mimarisiyle tasarlanan anaokulunda, her sınıfa özel bahçeler, STEAM laboratuvarı, müzik ve sanat atölyeleri ve koza odası (duyu ve sakinleşme alanı) bulunuyor. 16 akademisyenden oluşan bir danışma kurulu tarafından hazırlanan eğitim programı, çocukların çok yönlü gelişimini hedefliyor. Yaklaşık 2 ayda tamamlanan anaokulu, teori ve pratiğin bir arada uygulanabileceği bir ortam sunuyor.

HAYIRSEVERLİK ÖRNEĞİ

Açılışta konuşan Nazif Yılmaz, okulun Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini test etme imkanı sağlayacağını belirtti. Hayırsever Zeynep ve Mustafa Taş'ın katkılarına teşekkür eden Yılmaz, samimi emeğin karşılıksız kalmayacağını vurguladı. Mustafa Taş ise okul yaptırmanın en büyük hayali olduğunu ifade etti. Edirne Valisi Yunus Sezer, devlet ve millet işbirliğinin güzel bir örneği olan bu projenin önemine dikkat çekti.

Bu Yazıyı Paylaş