Gündem

Trump'tan İran'a tehdit: Daha büyük saldırılar yolda

ABD, İran'a yönelik saldırılarına devam ederken, Trump büyük bir saldırı tehdidinde bulundu. İran ise karşılık verme sözü verdi.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Trump'tan İran'a tehdit: Daha büyük saldırılar yolda

(ANKARA) - ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran'daki askeri hedeflere yönelik saldırılarına devam ettiğini açıkladı. Bu kapsamda, askeri komuta merkezleri, insansız hava aracı (İHA) depoları, haberleşme ağları, kıyı gözetleme noktaları ve deniz unsurları hedef alındı.

İRAN'A YÖNELİK OPERASYONLAR

CENTCOM, İran genelinde yapılan operasyonların, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun ticari deniz taşımacılığına yönelik tehditleri azaltmayı amaçladığını savundu. Açıklamada, Hürmüz Boğazı'nın gemi trafiğine açık olduğu ve ABD ordusunun desteğiyle ticari gemilerin geçişlerini sürdürdüğü ifade edildi. Ancak, Devrim Muhafızları, bu boğazın kontrolünün kendilerinde olduğunu belirterek, güvenli geçişin ancak İran ile koordinasyon sağlanması halinde garanti edilebileceğini vurguladı.

TRUMP'IN TEHDİTLERİ

ABD'nin 13. gece gerçekleşen saldırıları sonucunda Keşm Adası'nda patlama sesleri duyulurken, İran merkezli haber ajansları, ABD'nin Huzistan eyaletindeki Andimeşk ve Ümidiye kentlerine füze saldırıları düzenlediğini aktardı. Trump, Axios haber sitesine verdiği demeçte, İran'a yönelik daha büyük bir saldırı planladığını belirtti.

Bu Yazıyı Paylaş