TSE ve YÖK arasında önemli iş birliği protokolü imzalandı
TSE ve YÖK arasında imzalanan protokol, üniversitelerde standardizasyon bilincini artırmayı ve öğrencilerin staj imkanlarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında, üniversite kampüslerinde standardizasyon bilincini artıracak bir iş birliği protokolü imzalandı.

PROTOKOL İMZA TÖRENİ
TSE Genel Kurul Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ve YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Naci Gündoğan katıldı. TSE Başkanı Şahin, protokolün iki kurum arasındaki iş birliğini güçlendireceğini ve üniversitelerde düzenlenecek programlarla gençlerin vizyonunu artıracağını ifade etti. Ayrıca, bu iş birliğinin Türkiye’nin üretim, teknoloji ve standardizasyon kapasitesini geliştirme iradesinin somut bir göstergesi olduğunu vurguladı.
ÜNİVERSİTELERİN STAJ İMKANLARI ARTACAK
Şahin, protokolün üniversitelerin TSE’ye bağlı altyapıları kullanmasına olanak tanıyacağını ve öğrencilerin staj imkanlarının güçleneceğini belirtti. Böylece, üniversitelerde üretilen bilgi, sadece akademik bir çıktı olarak kalmayacak, aynı zamanda üretim hayatına katkı sağlayacak. Bilim ile uygulama arasındaki mesafenin kısalması ve bilginin ekonomik değere dönüşmesi hedefleniyor. TSE, kalite altyapısını sadece belgelendirme ile sınırlı görmüyor; üretim ekosisteminin stratejik bir unsuru olarak değerlendiriyor.
YÖK'ÜN VİZYONU
YÖK Başkan Vekili Gündoğan ise, bu protokolün imzalanmasının yükseköğretim kurumları ile TSE arasındaki iş birliğini çok boyutlu hale getireceğini belirtti. Standardizasyon kültürünün yaygınlaştırılması, ortak komitelerin oluşturulması, eğitim programlarının geliştirilmesi gibi birçok alanı kapsayan iş birliğinin, üniversitelerin ürettiği teknolojik çözümlerin ulusal ve uluslararası standartlara uygun şekilde geliştirilmesini sağlayacağını ifade etti.
Bakmadan Geçme
Yök, üniversitelerden terörsüz türkiye'yi anlatmasını istedi
YÖK, İran'da eğitimleri kesintiye uğrayan Türk öğrenciler için çözüm üretti
TSE ve Diyanet'te Görevli Prof. Dr. Orhan Çeker'den Pedofili Savunması
Türkoğlu: Üniversitelere siyasi hedef dayatılıyor
YÖK'ten üniversitelere terörsüz Türkiye hedefiyle çalışma çağrısı
YÖK, stratejik teknoloji insan kaynağı programını duyurdu
