Milli Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, İran ile ABD arasındaki olası çatışmaların yeniden başlamasından duydukları endişeyi dile getirdi.

İTİDALLİ DAVRANIŞ ÇAĞRISI
Aktürk, mevcut hassas süreçte tüm tarafların itidalli davranmasının ve bölgede kalıcı barış ile istikrarın sağlanması için diplomatik çözüm yollarına öncelik vermesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Antalya'da düzenlenen Denizkurdu-2 Tatbikatı'nın basın toplantısında konuşan Aktürk, tatbikatın detaylarına da değindi. 125 gemi, 60 hava unsuru, insansız deniz araçları ve 18 bin personelin katıldığı tatbikatla beraber, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-1'e ait TCG Oruçreis Gemisi'nin ABD'ye yapacağı liman ziyareti hakkında bilgi verdi.

TERÖRLE MÜCADELEDE GELİŞMELER
Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele faaliyetlerine de değinerek, son bir haftada dört PKK'lı teröristin teslim olduğunu aktardı. Ayrıca, yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 298 şahsın yakalandığını ve 2023 yılı başından beri sınırda engellenen kişi sayısının 36 bin 193'e ulaştığını belirtti. Orta Doğu'daki gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede ise, İsrail'in bölgedeki istikrarsızlık kaynağı olduğunu ve uluslararası toplumun bu duruma karşı daha kararlı bir tutum alması gerektiğini ifade etti.







