Türk dünyası bilim ödülleri için Almatı’da buluştu
Türk Dünyası Bilim Ödülleri’nin üçüncüsü, Kazakistan’ın Almatı kentinde farklı coğrafyalardan bilim insanları ve davetlileri bir araya getirdi.

Türk Dünyası Bilim Ödülleri’nin üçüncüsü, 8 Ekim 2026’da Kazakistan’ın Almatı kentindeki Turan Üniversitesi’nde düzenlendi. Türk dünyasının farklı coğrafyalarından bilim insanları ve davetliler, bilime katkı sunan isimlerin onurlandırıldığı organizasyonda buluştu.
“Geçmişe Saygı, Geleceğe Vurgu” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik, Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği ve Turan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Organizasyonun paydaşları arasında TİKA, Yunus Emre Enstitüsü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı da yer aldı.
Bilim ve kültür etrafında ortak buluşma
Türk dünyasının bilimsel birikimini görünür kılmayı ve farklı ülkeler arasındaki bağları güçlendirmeyi amaçlayan buluşmada, bilim ve kültür alanındaki çalışmalar öne çıktı.
Özelleştirmeden sorumlu eski Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Türk dünyasının duayen isimlerinden Mahmut Oral, Uluslararası Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Ömer Hayali ve Milliyetçi Gazeteciler ve Yazarlar Birliği Genel Başkanı İsmail Türk, Kazakistan’daki Turan Üniversitesi’nin bilim ödül töreninde davetliler arasında yer aldı.

Aynı gün Turan Üniversitesi’nde Turan Akademiyası’nın yıllık oturumu da gerçekleştirildi. Programda yüz yüze katılımın yanı sıra çevrim içi katılım seçeneğine de yer verildi.
Bakmadan Geçme
Türk Dünyası Gençlik Buluşması Kocaeli'de yapılacak
Müsavat Dervişoğlu: Türkiye–Azerbaycan kardeşliğini kimse bozamaz
11. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Keçiören'de Başlıyor
Özbekistan'da Türk Dünyası Diyalogları paneli gerçekleştirildi
Ganire Paşayeva, Iğdır’da vefatının üçüncü yılında anıldı
Türk dünyası geleceğini mirastan ilham alarak şekillendirecek
