TÜRK DÜNYASININ GENÇ SİNEMACILARI İSTANBUL’DA BULUŞUYOR
Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde düzenlenen “Türk Dünyası Genç Sinemacılar Buluşması ve Ödüllü Belgesel Film Gösterimi” programı, 4-8 Kasım 2026 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Türk dünyasından genç sinemacıları bir araya getirecek etkinlikte kültürel iş birliği, sinema alanındaki ortak çalışmalar ve tecrübe paylaşımı ön plana çıkacak.
Türk dünyası ülkeleri arasındaki kültürel bağların güçlendirilmesi ve genç sinemacıların uluslararası alanda birbirleriyle iletişim kurmalarının sağlanması amacıyla önemli bir organizasyona imza atılıyor.
Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından, T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün destekleriyle gerçekleştirilecek program, 4-8 Kasım 2026 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek.
GENÇ SİNEMACILAR BEYKENT ÜNİVERSİTESİNDE BULUŞACAK
Etkinlik kapsamında Beykent Üniversitesinde gerçekleştirilecek Genç Sinemacılar Çalıştayı’nda, Türk dünyasının farklı ülkelerinden katılımcılar bir araya gelecek.
Çalıştayda genç sinemacıların bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları, ortak projeler geliştirmeleri ve Türk dünyası sineması arasındaki iletişim ve iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Programda ayrıca ödüllü belgesel film gösterimleriyle Türk dünyasının ortak kültürel mirasının ve toplumsal değerlerinin sinema aracılığıyla tanıtılması amaçlanıyor.
KAZAKİSTAN’DAN AKADEMİSYENE MODERATÖRLÜK DAVETİ
Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve program Düzenleme Kurulu Başkanı Menderes Demir imzasıyla, Kazakistan’daki Turan Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Gulzhanat Tayauova’ya resmî davet gönderildi.
27 Ekim 2026 tarihli davet yazısında, Tayauova’nın Beykent Üniversitesinde düzenlenecek Genç Sinemacılar Çalıştayı’nda moderatör olarak görev almasının arzu edildiği belirtildi.
Davet yazısında, akademisyenlerin bilgi ve deneyimlerinin genç sinemacılara aktarılmasının Türk dünyası sineması arasındaki iletişime ve iş birliğine önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı.
HEDEF TÜRK DÜNYASINDA ORTAK SİNEMA VİZYONU
Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonunun öncülük ettiği organizasyonun, Türk dünyası ülkeleri arasında sinema ve belgesel film alanında yeni iş birliklerinin gelişmesine zemin hazırlaması bekleniyor.
Genç yeteneklerin desteklenmesi, ortak kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve Türk dünyasının uluslararası sinema alanındaki görünürlüğünün artırılması, programın öne çıkan hedefleri arasında yer alıyor.
Organizasyon kapsamında davetli katılımcıların transfer, konaklama ve iaşe giderlerinin düzenleme kurulu tarafından karşılanacağı bildirildi.
HABERERK HABER MERKEZİ
Bakmadan Geçme
Türk Dünyası Aile Konseyi'ne lider eşlerinden destek
Fuat Oktay: Türk dünyası Avrasya'nın kalbidir
Türk Dünyası Diyalog Forumu Ankara'da başladı
Erdoğan: Türk dünyası geleceğe beraber yürüyecek
400 sanatçı, Cumhuriyet coşkusunda buluştu
Savaş Erman Özel Röportaj: Bozkırın Hafızasından Türk Dünyasının Geleceğine
