Gündem

Türk dünyasından çocuklar Samsun'da buluştu, barış mesajları verdi

Samsun'da düzenlenen Türk Dünyası Çocuk Festivali, 9 ülkeden 120 çocuğu buluşturdu. Halk oyunları gösterileriyle barış ve kardeşlik mesajları veren çocuklar, kültürel zenginliklerini sergiledi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Türk dünyasından çocuklar Samsun'da buluştu, barış mesajları verdi

Samsun, 9 ülkeden gelen 120 misafir çocuğu ağırlayarak 'Türk Dünyası Çocuk Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Etkinlik kapsamında sergilenen halk oyunları gösterileri, katılımcılar ve izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Bu coşkulu buluşma, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde, valilik, milli eğitim müdürlüğü ve çeşitli uluslararası kuruluşların desteğiyle hayata geçirildi.

Türk dünyasından çocuklar Samsun\

KÜLTÜREL PAYLAŞIM VE BARIŞ VURGUSU

Alışveriş merkezinin bahçesinde düzenlenen gösterilere MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş ve il protokolü de katıldı. Balkarya, Kazakistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerden gelen öğrenciler, sergiledikleri performanslarla izleyicileri büyüledi. Azerbaycan, Kırgızistan, Gagauz, Kırım, Kosova ve Özbekistan gibi farklı coğrafyalardan gelen diğer öğrenciler ise Bafra ve Çarşamba ilçelerinde de gösterilerle kültürel zenginliklerini sergilediler.

Türk dünyasından çocuklar Samsun\

'KARDEŞİZ, GELECEĞİMİZ BİRLİKTE OLACAK'

MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal, festivalin bir hafta süreceğini ve Samsun'da çeşitli etkinliklerle başladığını belirtti. Üniversitedeki zirve, şölenin açılışı ve ardından yapılan büyük yürüyüş ile başlayan etkinliklerde, çocuklar Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak barış ve kardeşlik mesajları verdiler. Topsakal, "Çocuklarımız buradan Türk dünyasına şu mesajı veriyorlar: 'Biz beraber kardeşiz. Geçmişimiz birdi, geleceğimiz bir olacak. Biz dünyada barış, mutluluk ve huzur içinde yaşayacağız.' Samsun, Türk dünyasının buluşma noktası olmaya devam ediyor." dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş ise festivalin ikincisinin düzenlendiğini ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu uluslararası düzeyde kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş