Türk Kızılay, İran'a 4 TIR insani yardım gönderdi
Türk Kızılay, İran'daki sivillere yönelik insani yardımlarına devam ediyor ve 4 TIR malzeme gönderdi.

Türk Kızılay, İran’a yönelik saldırılardan etkilenen sivillerin ihtiyaçlarını karşılamak için 4 TIR insani yardım malzemesini bölgeye gönderdi.

YARDIM MALZEMELERİ YOLA ÇIKTI
Ankara'dan uğurlanan TIR'lar, içerisinde barınma, hijyen ve travma kitleri bulunan 48 ton yardım malzemesi taşıyor. Törene, Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Türkiye Temsilcisi Sonja Veronica Björklund ve gönüllüler katıldı. Yılmaz, İran Kızılay'ı ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve ihtiyaçlar doğrultusunda yardımlara devam edeceklerini belirtti.

SİVİLLERİN ACILARI UNUTULMAMALI
Yılmaz, bölgede yaşanan çatışmaların en ağır bedelini sivillerin ödediğini vurgulayarak, savaşların sona ermesi çağrısında bulundu. İran Kızılay’ının barınma ve diğer malzeme ihtiyaçları için acil bir talepte bulunduğunu da ifade eden Yılmaz, bu yardımın bir başlangıç olduğunu ve ihtiyaçların devam etmesi halinde yardımların süreceğini söyledi. Ayrıca, İran'da 90 milyonluk nüfusun yaklaşık 3,6'sının yerinden edildiğini ve birçok konut ile ticari birimin yok olduğunu belirtti.
Bakmadan Geçme
COP31 Başkanı Murat Kurum, Cenevre'de iklim zirvesine katıldı
Türk Kızılay: Gençler en çok kan veren yaş grubu
Kars'ta Türk Kızılay aşevi hizmete girdi
Ümit Özdağ: 7 milyar dolar insani yardım neden Türkiye'ye harcanmıyor?
Duran'dan Dünya İnsani Yardım Günü mesajı
Türkiye, milli gelire oranla en çok insani yardım yapan ülke
