Türk Kızılay, Sındırgıdaki 6,1lik depremin ardından hızla harekete geçti
Balıkesir Sındırgıda meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Kızılay, kriz masası oluşturarak çevre illerden destek ekipleri sevk etti ve bölgede beslenme hizmeti başlattı.

Balıkesirin Sındırgı ilçesi, dün akşam saat 22.48de 6,1 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Çevre illerde de hissedilen bu sarsıntının ardından, Türk Kızılay derhal harekete geçti.

KRİZ MASASI KURULDU VE EKİPLER SEVK EDİLDİ
Depremin merkez üssü Sındırgıda meydana gelen yıkıcı etkinin ardından, Türk Kızılay Genel Merkezinde bir kriz masası oluşturuldu. Ankaradan bölgeye ulaşan ekipler, AFAD koordinasyonunda diğer ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışmalarını sürdürüyor. Türk Kızılay, acil destek sağlamak amacıyla çevre illerden ikram araçlarını ve uzman personellerini deprem bölgesine sevk etti.

BESLENME HİZMETLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Afetten etkilenen vatandaşların temel ihtiyaçlarından biri olan beslenme hizmeti, Türk Kızılay ekipleri tarafından titizlikle yürütülüyor. Sabah 08.00 itibarıyla Sındırgı genelinde yapılan dağıtımlara göre 4620 adet sıcak çorba, 4896 adet beslenme malzemesi ve 4061 adet sıcak-soğuk içecek vatandaşlara ulaştırıldı. Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında ana sorumluluğu olan beslenme hizmetini, paydaşlarıyla birlikte başarıyla icra eden Türk Kızılay, sahadan gelen bilgileri anlık olarak değerlendirerek ihtiyaçlara yönelik hazırlıklarını sürdürüyor.
Bakmadan Geçme
Türk Kızılay: Gençler en çok kan veren yaş grubu
Kars'ta Türk Kızılay aşevi hizmete girdi
Bakan Kurum, Sındırgı depreminin 1'inci yılına özel paylaşımda bulundu
Bakan Akın Gürlek'ten Kızılay'a anlamlı jest: Manevi tazminat davası geliri 150 bin TL bağışlandı
93 yaşındaki kadına kayıkla yardım ulaştırıldı
Kızılay'dan şaşırtıcı rakamlar: Yılın ilk 5 ayında 1,2 milyon ünite kan toplandı
