Türkiye, 40 ülkeye solunum cihazı ihraç eden bir ülke konumuna geldi
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'nin 40 ülkeye solunum cihazı ihraç ettiğini ve sağlıkta önemli yatırımlara devam edildiğini açıkladı. Sağlıklı yaşam vurgusu yaptı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Siirt'te yaptığı açıklamada Türkiye'nin yerli üretimle 40 ülkeye solunum cihazı satabilen bir konuma ulaştığını duyurdu.

YERLİ ÜRETİMDE ÇARPICI BAŞARI
Bakan Memişoğlu, yerli bilim insanları ve sanayicilerin katkılarıyla elde edilen bu başarının, Türkiye'nin sağlık teknolojilerinde ne kadar ilerlediğini gösterdiğini vurguladı. Bu çabaların, Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm sürecinin bir parçası olarak değerlendirildiğini belirtti.

SAĞLIK YATIRIMLARI VE GELECEK HEDEFLERİ
Siirt'in sağlık alanında önemli bir merkez olduğunu ifade eden Memişoğlu, burada yapımı devam eden yeni hastanelerle sağlık hizmetlerinin daha da iyileştirileceğini söyledi. Ayrıca, halkın sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimsemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
Yeter Uslu: İklim 2030-2050'de yılda 250 bin can alabilir
Bakan Memişoğlu: Yenilikçi tedavilerle daha çok hayata dokunacağız
Balıklardaki gizli tehlike büyüyor: Bilim insanları 283 kat artış saptadı
Sağlık Bakanı Memişoğlu: 13-17 yaş arası nüfusun yüzde 30'u sigara kullanıyor
Bakan Memişoğlu, Güney Kore'deki Dünya Biyo Zirvesi'nde konuştu
Sağlık Bakanı Memişoğlu, Seul'de zirveye katıldı
