Türkiye ve Libya'dan güvenlik ve göç alanında iş birliği hamlesi
İçişleri Bakanı Çiftçi ve Libya İçişleri Bakanı et-Trabelsi, güvenlik iş birliğini geliştirme ve düzensiz göçle mücadelede ortak adımlar atma konusunda mutabık kaldı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Libya Milli Birlik Hükümeti İçişleri Bakanı İmad et-Trabelsi ile Ankara'da bir araya geldi. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iki bakan arasındaki görüşmede, Türkiye ile Libya arasındaki köklü tarihi bağların yanı sıra dostluk ve kardeşlik ilişkileri bir kez daha vurgulandı.

GÜVENLİK İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR
Görüşmenin ana gündem maddelerinden biri, güvenlik alanındaki mevcut iş birliğinin daha da geliştirilmesiydi. Kolluk teşkilatları arasındaki koordinasyonun artırılması ve eğitim faaliyetlerinin güçlendirilmesi konuları masaya yatırıldı. Bu çerçevede, iki ülke arasında daha önce imzalanan Kolluk İş Birliği Mutabakat Muhtırası ve Kolluk Destek Misyonu'na ilişkin süreçler de değerlendirildi. Türkiye'nin, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli aracılığıyla Libya'da kolluk eğitim faaliyetleri yürüttüğü belirtilirken, bu eğitimlerin hem Türkiye'de hem de Libya'da daha sistematik bir hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELEDE ORTAK ADIMLAR
Toplantıda, iki ülke arasındaki güvenlik iş birliğinin derinleştirilmesinin yanı sıra, düzensiz göçle mücadele konusunda atılacak adımlar da ele alındı. Türkiye Cumhuriyeti ve Libya Milli Birlik Hükümeti'nin, düzensiz göçle mücadele kapsamında aldığı tedbirler görüşülürken, bu alandaki iş birliği çalışmalarının karşılıklı olarak geliştirilmesi konusunda mutabakat sağlandı. Bu görüşmeler, iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik önemini ve bölgesel istikrara katkı sağlama potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.
Bakmadan Geçme
Bakan Çiftçi, PKK'nın uzantılarını takip ettiğimizi vurguladı
Bakan Çiftçi: PKK'nın tüm uzantıları tasfiye ediliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mekke anlaşması bölge huzurunu amaçlıyor
Bakan Çiftçi, Libya İçişleri Bakanı et-Trabelsi ile güvenlik iş birliği için bir araya geldi
Alman Bakan'dan AB sınırları için acil çağrı: 'Mutlak öncelik olmalı
Türkiye ve İsveç,Bölgesel Güvenlik Gündemini Masaya Yatırdı
