Dünya

UNIFIL: İsrail, Lübnan'da barış gücü personeline ve askerlere İHA ile saldırdı

UNIFIL, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Lübnan'ın güneyinde görev yapan barış gücü personeli ve Lübnan askerlerine insansız hava araçlarıyla saldırdığını duyurdu. Olayda yaralanan olmazken, UNIFIL saldırıları kınayarak IDF'yi görevlerini engellememeye çağır
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
UNIFIL: İsrail, Lübnan'da barış gücü personeline ve askerlere İHA ile saldırdı

Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL), İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) Lübnan'ın güneyinde görev yapan barış gücü personeli ile Lübnan askerlerine insansız hava araçları (İHA) kullanarak saldırdığını duyurdu. Açıklamaya göre, olay Maroun al-Ras köyünde meydana geldi. Görevliler ve askerler, İsrail'in bölgedeki saldırılarında hasar gören evlerin enkazını temizleyen sivil işçilere destek verirken hedef alındı.

SALDIRININ DETAYLARI

UNIFIL'in yerel saatle 11.30 civarında yaptığı açıklamada, iki farklı noktada kazı araçlarının yaklaşık 500 metre yakınlarında patlama seslerinin duyulduğu belirtildi. İlk grup, üzerlerinden uçan bir İHA'nın yaklaşık 30 ila 40 metre yakınlarında bir patlama yaşadığını bildirdi. Yaklaşık 20 dakika sonra ise ikinci grup, başka bir İHA'nın başlarının 20 metre kadar üzerinde bir el bombası bıraktığını ve bu bombanın patladığını gözlemledi.

ULUSLARARASI TEPKİ VE ÇAĞRI

Olaylarda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ve enkaz temizleme çalışmalarının devam ettiğini belirten UNIFIL, IDF'nin durum hakkında bilgilendirildiğini ve saldırıların derhal durdurulmasının talep edildiğini açıkladı. Saldırıların Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararını ihlal ettiğini vurgulayan UNIFIL, IDF'yi gözlemci güçlere, sivillere ve Lübnan askerlerine yönelik saldırılarına son vermeye ve görevlerini engellenmeden yerine getirmeleri için gerekli imkanları sağlamaya çağırdı. IDF konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Bu Yazıyı Paylaş