Üsküdar Belediyesi başkan vekili seçiminde ikinci tur tamamlandı
Üsküdar Belediyesi başkan vekili seçiminde ikinci turda AK Parti adayı Dündar Ziya Gültekin 22, CHP adayı Sibel Tan Çetinkaya ise 20 oy aldı, ancak salt çoğunluk sağlanamadı.

(İSTANBUL) - Üsküdar Belediyesi'nde yapılan başkan vekili seçiminin ikinci turunda, AK Parti adayı Dündar Ziya Gültekin 22 oy alırken, CHP adayı Sibel Tan Çetinkaya 20 oy aldı.

Üçüncü tura geçildi
Seçimde salt çoğunluk sağlanamadığı için oylama üçüncü tura kaldı. İlk turda AK Parti'nin adayı Gültekin 21 oy almış, CHP'nin adayı Çetinkaya ise 19 oy elde etmişti. İkinci turda ise toplam 42 meclis üyesinin katılımıyla yapılan oylamada 2 oy geçersiz sayıldı.
Seçim süreci
5 Eylül'de gerçekleştirilen ilk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için seçim bugüne ertelenmişti. İkinci turda Gültekin ve Çetinkaya'nın yarıştığı seçimde, itiraz edilen bir oy bulunmaması dikkat çekti.
Bakmadan Geçme
Üsküdar Belediyesi'nde başkan vekili seçimi başladı
Pusulalardaki işaretler TBB başkanvekili seçimini yeniden başlattı
TBB başkan vekili için Ünlüce ve Büyükakın yarışacak
Eyüpsultan belediye başkan vekili seçimi başladı
Üsküdar Belediyesi'nde işten çıkarmalar sürüyor
Adalar'da başkan vekili seçimi tartışmalı bitti
