Yapay zeka hekim yerine geçemez, rehber olmalı
Prof. Dr. Güngör, yapay zekanın hekim yerine geçmeyeceğini, ancak karar süreçlerinde destekleyici bir rol üstlenebileceğini açıkladı.

İstanbul'da, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Abuzer Güngör, yapay zeka uygulamalarının hekimlerin yerini alma potansiyeli olmadığını vurguladı. İnsanların acil durumlarda bilgi almak için yapay zekaya yöneldiğini ifade eden Güngör, bu durumun risk taşıdığını belirtti.

YAPAY ZEKANIN ROLÜ
Prof. Dr. Güngör, yapay zekanın hekimin karar sürecini desteklemek için var olduğunu ve insanların bu teknolojiyi bir danışman gibi kullanmaları gerektiğini söyledi. Aksi takdirde, yanlış yorumlanan bilgiler gereksiz kaygılara ve gecikmiş tedavilere yol açabileceğini dile getirdi.
BİLİMSEL GÖRÜŞLER
Yapay zekanın tıpta kullanımı üzerine yapılan bilimsel çalışmalarda, yapay zekanın tıbbi literatür taraması ve veri analizi gibi alanlarda hekime katkı sağladığı belirtildi. Ancak, klinik karar verme sürecinde tek başına yeterli olmadığını kaydetti. Prof. Dr. Güngör, tıbbın hastayı görmek, dinlemek ve muayene etmek gibi unsurlar içerdiğini vurguladı.
Bakmadan Geçme
Kuzey Kore, yapay zeka destekli füze fırlatıldığını açıkladı
Yapay zeka tüp bebek tedavisinde sperm kalitesini artıracak
Avrupa Merkez Bankası yapay zeka riskleri için uyarıda bulundu
KTÜ rektörü yapay zeka ve afet çalışmalarını anlattı
İstanbul'da sanatçı hakları için yapay zeka anlaşması imzalandı
ABD ve Çin yapay zeka ve mineraller için görüşüyor
