Siyaset

Yasa pazarlığı adada: Dem heyeti terör elebaşına gidiyor!

DEM Parti İmralı Heyeti, geçtiğimiz günlerde Ankara'da yürüttüğü kritik temasların ardından, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere apar topar İmralı Adası'na doğru harekete geçti.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Yasa pazarlığı adada: Dem heyeti terör elebaşına gidiyor!

Ankara siyasetinde sular ısınırken, gözler bir kez daha İmralı Adası’na çevrildi. DEM Parti isimlerinden oluşan İmralı Heyeti, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirmek üzere yola çıktı. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu ziyaretin arkasında, son günlerde meclis kulislerini hareketlendiren yasal düzenleme arayışlarının olduğu belirtiliyor.  


Ankara’da Kapalı Kapılar Ardında Yoğun Trafik
Edinilen bilgilere göre; TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ve Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Özgür Faik Erol’dan oluşan heyet, adaya gitmeden önce başkentte çok kritik zemin yoklamaları yaptı.  
Heyet üyeleri geçtiğimiz hafta içinde, sürecin hukuki boyutunu şekillendirmesi beklenen ve siyasetin gündemini meşgul eden "Çerçeve Yasa" tasarısı için AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve sürpriz bir adımla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile meclis çatısı altında bir araya gelmişti.


Çerçeve Yasa Temmuz’da Meclis’e Gelecek mi?
Yürütülen müzakereler kapsamında, örgütün tasfiyesine ve hukuki entegrasyona yönelik maddeler barındırdığı iddia edilen "Çerçeve Yasa"nın temmuz ayı bitmeden TBMM gündemine getirilmesi hedefleniyor. Ankara’daki bu yoğun temas trafiğinin ardından, terörist başı Öcalan ile yapılacak görüşmeden çıkacak mesajların, yasa tasarısının nihai şeklini almasında ve sürecin ilerleyen adımlarında belirleyici bir rol oynaması bekleniyor.  

Bu Yazıyı Paylaş