Yaşar Tüzün, Mansur Yavaş'ın kararına saygı duyacaklarını belirtti
Yaşar Tüzün, YENİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu olduğunu belirtirken, Mansur Yavaş'ın kararına saygı duyacaklarını vurguladı.

Yeni Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu belirtti. Bozüyük İlçe Ön Seçim Toplantısı'nda konuşan Tüzün, YENİ Parti'nin isminin halk tarafından konulduğunu vurgulayarak, “Bu partinin bütçesini millet oluşturdu” dedi.
Parti üyeliği ve bütçe bilgileri
Tüzün, Türkiye genelinde YENİ Parti'ye toplamda 725 bin kişinin üye olduğunu ve bütçelerinin 707 milyon TL olduğunu açıkladı. Ayrıca, partinin aidatlarının bizzat üyeler tarafından ödendiğini ve bağışların takip edildiğini belirtti. Kısa süre içinde 81 ilde örgütlendiklerini ve 860 ilçede teşkilatlarını oluşturduklarını duyurdu.
Mansur Yavaş'ın durumu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP'den istifası sonrası gelişmeleri yakından izlediklerini söyleyen Tüzün, “Bir karar vermişler. Biz de bu karara saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Tüzün, Yavaş'ın hizmetlerinin takdir edildiğini ve YENİ Parti olarak tavrından rahatsızlık duymadıklarını dile getirdi. YENİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının Ekrem İmamoğlu olduğunu da ifade etti.
Bakmadan Geçme
Dilek İmamoğlu’dan “Neden Tutuklu?” “Ekrem İmamoğlu tutuklu, çünkü…”
Mansur Yavaş, görevine odaklandığını vurguladı
İmamoğlu: Emekliler için daha fazla çaba göstermeliyiz
Mansur Yavaş’ın istifası sonrası Remzi Çayır’dan ortak aday çağrısı
Şiddet Tartışmalarının Odağındaki Berhan Şimşek'ten Mansur Yavaş'a İddialı Sözler
Bahçeli: Yavaş istifası, Erdoğan'ın temaslarını mı gölgeliyor?
