Yeni Parti'den Özata Denizcilik ve AK Parti bağlantısı iddiası
Yeni Parti Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Fatma Betül Sayan Kaya'nın Özata Denizcilik'ten 5 ayda 1,3 milyar TL kazanç elde ettiğini iddia etti. Günaydın, şirketin yönetim kurulu başkanı Özdemir Ataseven'in AK Parti ile bağlantıları oldu

Yeni Parti Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Özata Denizcilik'ten büyük bir kazanç elde ettiği yönünde iddialarda bulundu. Günaydın'a göre Kaya, şirketin 250 bin hissesini 163 milyon TL'ye satın alarak 5 ayda 1,3 milyar TL gelir elde etti.
Özata Denizcilik'in siyasi bağları
Günaydın, Özata Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven'in AK Parti ile siyasi bağlantıları olduğunu öne sürdü. Ataseven'in, eski AK Parti Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile yakınlığı bulunduğunu ve Binali Yıldırım ile de ilişkilerinin olduğunu belirtti. Bu durumun, şirketin hisselerindeki olağanüstü değer artışını açıklayabileceğini ifade etti.
SPK'ya görevini yapmama eleştirisi
Günaydın, Sermaye Piyasası Kurulu'nu (SPK) görevini yapmamakla eleştirerek, hisse senedi değerlerindeki bin 289'luk artışın normal olmadığını vurguladı. Şirketin değerinin 292 milyar liraya ulaşmasını "asrın soygunu" olarak nitelendiren Günaydın, bu durumun arkasındaki siyasi bağlantılara işaret etti.
Bakmadan Geçme
Ömer Çelik: Yanlışa taviz yok
Borsadaki Dev Vurgunda Fatma Betül Sayan Kaya Dosyası Açıldı
Fon Krizi Öncesi Özata Denizcilik'te Dikkat Çeken İstifa
Bakan Yumaklı: 24 yılda hayvancılığa 656 milyar lira destek verdik
CHP Diyarbakır İl Başkanı, AK Parti'yi ziyaret etti
Bahçelievler Belediyesi'nde üç CHP'li meclis üyesi AK Parti'ye geçti
