Gazeteci Müyesser Yıldız, kendi internet sitesinde yayımladığı “Hablemitoğlu Cinayetinde Dikkat Çekici İddia” başlıklı yazısında “Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde öldürülmesi olayının kilit isimlerinden olduğu söylenen eski Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu Nuri Gökhan Bozkır’ın, ifadesinde kesinlikle Levent Göktaş’ın ismini vermediğini, Göktaş’ın isminin ifadesine zorla eklendiğini öne sürdüğü öğrenildi” ifadelerini kullandı.

EK İFADE İÇİN DİLEKÇE VERDİ

“Halen cezaevinde olan Bozkır’ın gerek Şubat’ta ifadeleri yayımlanmaya başladıktan gerekse de iddianameden sonraki tepkisine ilişkin öğrendiklerimizi aktarmak istiyoruz” diyen Gazeteci Yıldız yazısını şöyle sürdürdü:

“İddialara göre; Bozkır, daha Şubat’ta Cumhuriyet Savcılığı’na ek ifade vermek için müracaat etmeyi düşündü, ancak sonra vazgeçti. İddianamenin çıkmasından sonra ise hafta başında Cezaevi aracılığıyla Savcılığa ek ifade vermek için dilekçe gönderdi.

Dilekçesi ulaştığı takdirde Savcılıkta, aksi halde yargılama süreci başladığında Mahkemede Bozkır’ın, kendisine ait olduğu bildirilen ifadelerin önemli bir bölümünün baskı altında alındığını, özellikle Levent Göktaş adını kesinlikle vermediğini, Göktaş ve Tarkan Mumcuoğlu isimlerinin ifadesine zorla eklendiğini söyleyeceği öğrenildi.”

Editör: Habererk Com