Bu baharatın adı zerdeçal ve hafızagüçlendirmesiyle ünlü. Yemeklere de lezzet katan bu baharatın faydalarını öğrenmek istiyorsanız, bu yazımızı okumalısınız. Beyin sağlığı, modern yaşamın getirdiği zorluklarla başa çıkmak için çok önemli. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, her gün çok sayıda bilgi ve veriyle karşılaşıyoruz. Bu bilgileri sağlıklı bir şekilde işlemek ve saklamak için mükemmel bir hafızaya ihtiyacımız var. Zerdeçal baharatının, hafıza ve beyin sağlığı için çok yararlı olduğunu, asırlar önce El-Kanun fi’t-Tıb kitabını yazan İbn-i Sina da belirtmişti.

ZERDEÇAL BEYİN SAĞLIĞINI NASIL KORUYOR?

Zerdeçal, insan vücudu için gerekli olan baharatlardan biridir. Bilimsel araştırmalar, zerdeçalın sindirimi iyileştirdiğini ve hafızayı geliştirdiğini gösteriyor. Ayrıca, zerdeçalın içindeki curcumin maddesi, beyni iltihaplanmadan koruyor ve Alzheimer gibi hastalıklara karşı etkili oluyor. İbn-i Sina, El-Kanun fi’t-Tıb kitabında, zerdeçalın bu özelliklerinden sıkça bahsetmişti.

ALZHEİMER’A KARŞI MUCİZE

Haberturk.com’da yayınlanan bir haberde, Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhami Gülçin’in zerdeçal üzerine yaptığı araştırma sonuçları paylaşıldı. Prof. Dr. Gülçin, “Kurkumin molekülü, sanki insanlara şifa vermek için yaratılmış. Literatürde, zerdeçalın kolon kanseri, meme kanseri, mide ve bağırsak ve Alzheimer gibi pek çok hastalığa iyi geldiği yazıyor. Uluslararası bilimsel dergilerde de zencefilin birçok hastalığa şifa olduğu görülüyor. Zencefil ve zerdeçal, harika bir biyolojik etkiye sahipler. Bu yüzden, bu bitkilerin hastalıklara karşı çok faydalı olabileceğini söyleyebiliriz” dedi.

ZENCEFİL VE HARDAL OTU DA UNUTULMAMALI

Zerdeçalın yanı sıra, vücut direncini artırmak ve hafızayı kuvvetlendirmek için zencefil ve hardal otu da tüketilmelidir. Zencefil, hafızaya doğrudan etki eder ve görme bozukluklarına iyi gelir. Hardal otu ise diş ağrılarına çok iyi gelir. Ayrıca, öksürük ve balgam gibi sorunları da tedavi eder. ARTRİT AĞRILARINA SON Memorial.com.tr’de yer alan bilgilere göre, zerdeçalın iltihap önleyici özellikleri, artrit gibi iltihaplı hastalıklara ve ağrılara karşı yardımcı olur.

ZERDEÇALIN BİLİNMEYEN 3 FAYDASI NELER?

Zerdeçal, kökünden elde edilen sarı renkli bir baharattır ve sağlığa pek çok faydası vardır. İşte bunlardan üçü:

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Zerdeçal, antioksidan ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Bu sayede, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklardan korur. Ayrıca, enfeksiyonlara karşı direnci artırır.

Beyin Sağlığını Destekler

Baharın Gelişiyle Artan "Saman Nezlesi" Tehlikesi Baharın Gelişiyle Artan "Saman Nezlesi" Tehlikesi

Zerdeçalın içindeki curcumin maddesi, beyin sağlığına katkıda bulunur. Curcumin, iltihap önleyici özelliklere sahiptir ve beyindeki iltihaplanmayı azaltır. Bu da Alzheimer gibi beyin hastalıklarının riskini düşürür.

Mide Sağlığına İyi Gelir

Zerdeçal, sindirim sağlığını iyileştirebilir. İltihap önleyici özellikleri, mide ve bağırsak iltihaplarını önler. Ayrıca, sindirim enzimlerinin salgılanmasını sağlar ve sindirim sorunlarını giderir.

Kaynak: Haberturk.com- Memorial.com.tr