Türkiye içte ve dışta daralmaya başladı. Aydınlanması gereken hava; parçalı bulutlu yapılmaya çalışılıyor. Liderler yine barut fıçısı gibiydi.

Sn. Erdoğan K. Kılıçtaroğlu’na, “SSK’yı batırdın. Senin zamanındaki 2,5 milyar borç TÜFE hesabıyla 42,5 milyar dolar oldu” diye güya suçladı.

K. Kılıçdaroğlu, “Sevgili Erdoğan! SSK’nın geçmiş 10 yıllık ütün hesapları kitapları müfettiş ordusuyla denetlendi. Beş kuruş yolsuzluk bulunamadı. Cesaretin varsa kurmaylarını da al, çık karşıma bu konuyu tartışalım” diye rest çekti ve “Senin oğlanların vergi cennetine kaç milyon dolar aktardı” diye sordu. Sn. Erdoğan nedense bu resti görerek Kılıçtaroğlu’nun karşısına çıkıp ağzının payını vermekten kaçındı:

Vatandaş “Neden ki?” diye sordu.

Sn. Erdoğan genişletilmiş il başkanları toplantısında, “Enflasyonun kaynağı faizdir. Bu Batı’da da böyle, Japonya’da da böyledir. Neymiş efendim TCMB bağımsızmış, karışamazmışız. Karışmadığımız için de böyle oluyor ya!”

İl başkanlarından ayakta alkış.

Vatandaş soruyor, “Öbür karıştıklarından hangisi başarılı ki?” Ve devam ediyor, “Madem KHK çıkarıyorsun, Torba Yasalar çıkarıyorsun; çıkar bir yasa olsun bitsin”

Vatandaş haksız mı?

Tüsiad başkanı açıklıyor, “Faiz, doviz, dolar, borsa birbirine bağlı. Siyasi müdahaleyle gerek yok. TCMB görevini yapıyor.” diye yumuşak bir çıkış yaptı ve “Güven şarttır. Güvenin olmadığı yere kimse gelmez, yatırımda yapmaz.”

Sn. MHP lideri D. Bahçeli, “Biz 2019’da partili cumhurbaşkanlığı devlet sistemini tam hayata geçirmek için AKP ile el yan yanayız ve birlikteyiz.” Sn. Bahçeli devam ediyor: “2019’da yapılacak seçimlerde de AKP ile ittifaklara açığız ve yapacağız.”

Vatandaş, “Sn. Bahçeli köklü bir siyasi geleneği olan MHP’yi AKP ile ittifaka açık hale getireceğine,biz 2019’da MHP’yi ve ülkücü hareketi iktidar yapacağız.” deseydi daha çok ikrama geçerdi .”dedi.

Haksız mı?

Daha yeni kurulmuş ve teşkilatlanmasını bile tamamlamamış Sn. Meral Akşener, çok iddialı olarak” Biz seçimlerde ittifaklara kapalıyız. Ben cumhurbaşkanı adayı olacağım ve Allah’ın izniyle de Cumhurbaşkanı olacağım” deme cesaret ve iradesini gösterdi.

Vatandaş, “Helal olsun! Ülkücü iradeyi AKP’ye payanda yapmadan, iktidara taşıma iradesini gösterebilmektedir.” diyerek hayranlığını belirtmiştir. Ve İYİ partiye artı puan vermiştir.

Hükümet yetkilileri, İŞKUR aracılığıyla bir milyon üç yüz elli bin işsizin istihdam edildiğini (İşe yerleştirdiğini “ söylediler. Gerçek iki yüz elli bin kişi imiş. Gerisi, stajyer, kursiyer, bursiyer ve asgari ücretten de az paraya çalıştırılan elemanlarmış.

Böyle bir açıklamaya ne gerek duyuldu ki?

Çeşitli ülkelerde yaklaşık: 5.531 Türk vatandaşı tutuklu olmasına karşın; Türk devletinin neden Rıza Zarrap için ABD’ye NOTA verdiği, akıllara soru olarak takılı kaldı.

Vatandaş sordu, “Neden acaba? Kişinin bülbül olmasından mı endişe ediyor birileri?” diye.

Evet! Renkli bir haftayı geride bıraktık. Yeni haftanın ülkemize hayırlara vesile olmasını, Türk siyasetine seviye ve kalite getirmesini diliyorum.

Esen kalınız.