Sedat Peker, “Saray’a uzanan rüşvet ağı” paylaşımlarında; Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti.

ERDOĞAN’IN ESKİ DOKTORU TURHAN ÇÖMEZ ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ:

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru ve eski AKP Milletvekili Turhan Çömez, 12 Eylül’de Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın sunduğu ‘Medya Mahallesi’ programında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Çömez, üzerinde otel, restoran, oyun parkları, sinema salonları ve çiftliklerin bulunduğu ve 200 milyon lira değerindeki 200 dönüm arazinin bir milletvekiline danışmanlık ve milletvekilinin eşine şoförlük yapan birine ait olduğunu iddia etmişti. Çömez açıklamasının devamında, “Konu çok kapsamlı bir konu. Bu sadece puzzle’ın küçük bir parçası. Bu puzzle’ın İngiltere’deki büyük dev şirketleri var, İngiltere'de alınmış büyük konutları var. Malta’dan alınmış yatlar, orada kurulmuş şirketler var. Malta bayrağını taşıyan devasa yatların, 85 milyon liralık yatın Yunan adasında demirlemesi var. Son derece büyük, korkunç bir şebeke bu. Bunu yapan bir milletvekili. Ticari geçmişinin ne olduğunu bilmiyoruz. Ve bir üniversite hocası” ifadelerini kullanmıştı. Turhan Çömez, 19 Eylül’de TELE1’de Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu ‘Anında Manşet’ programında ise elinde belgelerin olduğunu belirterek savcılara, “Gidin bulun bu arsaları bakın neler çıkacak arkasından?” diyerek seslenmişti.

AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Zehra Taşkesenlioğlu’nun kardeşi Nesrin Kakırman, Eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, Ünsal Ban’ın Şoförü Ahmet Karakaş ve Eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na HKP tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Editör: Gökçe Sevim