Dünyanın yaşayan ve üreten en eski tersanesi olan Haliç Tersanesi, üçüncü kez bir mega yata hizmet veriyor. 74 metre uzunluğundaki yabancı bandıralı yat, Haliç Tersanesi'nin hizmet verdiği üçüncü büyük yat olacak.

Şehir Hatları filosu ile kamu ve özel sektöre ait çok sayıda gemiye hizmet veren Haliç Tersanesi, ilk kez 2022 yılı itibarıyla yabancı bayraklı gemilere de hizmet vermeye başladı. Bugüne kadar iki mega yatı ağırlayan Haliç Tersanesi’nde havuza alınan mega yat, bugüne kadar hizmet verilen en büyük yat olma özelliğini taşıyor.

Takarya planı hazırlanarak 6 Haziran tarihinde havuza alınan ve iki hafta Haliç Tersanesi’nde kalacak yata; havuzlama, su altı kısmının ve pervanelerinin temizliği, su jeti ile yıkanması ve mekanik raspasının yapılması, su altının üç kat boyanması, tutyaların değişimi, çapa ve zincirlerin kontrolü, deniz suyu alıcılarının açılması temizlenmesi ve boyanması, tank temizliklerinin yapılması ve güverte ağaçlalarının korunması işlemlerinin yapılacağı bildirildi.

Editör: Yadigar Hanım