21 kez dolandırıcılıktan yargılanan tutuklu kalan ve Kızılay gibi bir kuruluşun bile güvende önüne geçen AHBAP Derneği'ndeki çalışmalarla adından söz ettiren Haluk Levent yaptığı açıklamada, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) verdiği, "öğrenci okutma" sözünü hatırlatarak, "EYT'li dostlar Ne demiştiniz? 'İlk aylığımızdan 1 öğrenci okutacağız' O gün bugün işte" diye mesaj paylaştı.

Geçmişten Bugüne...
Haluk Levent Acil 'i Zor Durumda Bırakan Yargılama Süreci.

Haluk Levent Acil, 'Karşılıksız çek, senetlerin ödenmemesi' gibi gerçekler üzerinden şekillenmiş 22 davadan yargılanmış, 1997 'de, 13 milyon liralık karşılıksız çek nedeniyle tutuklanarak infaz yasasına göre 9 ay 15 gün hapis cezaevinde yattıktan sonra serbest bırakılmıştı.

 İşte O Davaların Bazıları:

2010 yılında borçları nedeniyle 50 gün cezaevinde yatan Haluk Levent, 2011 yılında                ait restoranı satın almak için yaptığı ön ödemeden sonra tapuyu bir arkadaşına devrettiği ve geri kalan ödemeyi yapmadığı iddiasıyla dolandırıcılıkla suçlanmış, 2012 yılında bu davadan beraat etmiş,"Dolandırmadım,senedi ödeyemedim." ifadelerini kullanmıştı. Bilindiği üzere alacak verecek kanununda karşılıksız çek dolandırıcılık hükmünde olduğundan dolayı bir çok davası dolandırmakla suçlanmış olarak savcılığa intikal etti.

Bakırköy 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde  “yağma, “tehdit”, “çek-senet tahsilatı”olaylarına karıştığı iddiasıyla görülen duruşmada,16,5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davayı 8 yıl sonra karara bağlayan mahkeme kararı paylaşılmasada,şarkıcınin beraat ettiğini Haluk Levent açıklamıştı.O tarih de yaptığı açıklama şu şekilde:
 “4 bin 300 küsür haber yapıldı. Ellerim kelepçeli bir şekilde 4 gün sorgu odasındaydım ve hiçbir şey bilmeden. Benim o dönem en çok ağrıma giden, savcı beni dahi dinlemedi. Hukuk devleti dediğimiz yerde savcı ifademi dahi almadı. Direkt olarak mahkemeye çıkarıldım” 

Şarkıcı 2021 yılında yaptığı Twitter paylaşımda ise :"Batmıştım, hakkımda 22 dava açıldı. 19'u bitti , 17 beraat aldım. 2'si Yargıtay 'da.Tek tek çalışarak ödedim ama fikrimi satmadan ödedim.Yandaş olmadan !" açıkması yapmıştı.

bfd37939-63bf-4f74-b6cc-8a3ca07477ef

   

Borç Davalarından Yardım Kuruluşuna... 

Türkiye 'de adil yargılama konusunda tartışmaların haklılık payı olmakla birlikte, toplumun bazı kesimleri ,'yağmaya teşebbüs,çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ' ve benzeri suçlardan yargılanan Haluk Levent'in bir yardım derneğinin başında olmasını sorguluyor.


 Haluk Levent Anketlerde İlk Sırada Çıkıyor 
  Öte yandan, Ipsos'un her yıl yaptığı 'güven' endeksinde son 4 yıldır birinci sırada yer alıyor. İYİ Partili Aytun Çıray'ın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı bir ankette  " Bağış kampanyasında en güveneceğiniz kişi ya da kurumlar hangisi?" sorusunu sordu. Kızılay 'ın da olduğu şıkların yer aldığı ankete kullanıcıların verdiği cevap Haluk Levent ve AHBAP Derneği oldu . Bugün yine sosyal medyada direk adres vermeden insan gibi yaşayalım ırkçı ve faşistler gibi değil diyerek ülkede kamplaşmadan insanlık çıkartmaya çalışan saçma mesajı sosyal medyada tepki çekti.

Editör: Merve Kankan