Moda; süslenme özentisi ya da değişiklik gereksinimiyle toplum yaşamına giren geçici yenilik.

 

Farklı tarifleri de olabilir.Ben ilk bulduğum tarifle yazıma başlayacağım.Toplum yaşamına giren geçici yenilik! Yeni olan ülkücülük değil,bazılarının ülkücülüğü yeni keşfetmiş veya gereksinim duymuş olması da diyebilirsiniz!

 

 

Ülkücü kimdir ?

 

Bana göre yaşayan her insan varlığı kesinlikle ülkücüdür.Öyle ya amacı,ideali,özlemi,hayali olan her insan bu tarife rahatlıkla konabilir.Doğru soru şudur siz neyin ülkücüsüsünüz?

 

Bahçeli gibi Erdoğan ülkücüsü olup bunu Devletin yanındayız diye de pazarlayabilirsiniz!Veya AKP nin Osmanlı ocaklarının ülkücüsü,örnekler çoğaltılabilir ne bileyim perinçek ülkücüsü veya Kılıçdaroğlu gibi ülkücü olduğunu açıklama.

 

 

Bizim inandığımız kendimizi tariflendiğimiz Ülkücülüğün kapsama alanı ve hedefi nedir?Bu hedeflerde buluştuğumuz insanlara biz ülküdaş demişiz.Demek ki hedef ve ideallerde ayrıştığınız taraflardan bir taraf ülkücü olmuyor,ülkücülüğü terk etmiş oluyor!

 

 

Kısır bir tartışma veya demagojiye çok açık bir alan oldu Ülkücülük!

 

Mesela ben ülkücülüğümü son zamanlarda daha çok şöyle tarifli yorum,şu şu kişiler veya şu şu şeyleri savunanlar ülkücü ise o zaman ben ülkücü değilim diyerek! Bu ironimi anlamayanlarda var tabii !Benimkisi biraz tepkisel bir tarif…

 

 

MHP+ Ülkücülük 15 Temmuzdan sonra bizzat Bahçeli tarafından bitirilmiştir! AKP+MHP diye sıralayabilirsiniz ! Onlar buna her ne kadar kılıf bulup Devletin yanındayız kutsaması yapsa da ihaneti örtmüyor,örtmeyecek! İktidar gücünü,adaletsizliği ve baskıyı arkalarına alarak dedikodu ve yalan,iftira mekanizmaları sermaye olanlar ülkücü olamazlar,oluyor,olur diyorsanız vallahi ben ülkücü değilim diyorum.Buna vazgeçmek diyorsanız da ben buna da eyvallah derim.Fikir,ideal ve inançları boşaltılmış,yaprakları yırtılmış okunmaz halde olan kitabın dış kapağı olsa da ne işe yarar ki?

 

 

 

O zaman bundan sonra ülkücüyüm diyene şu soruyu sormak uygun dişer diye düşünüyorum sen kimin ülkücüsü sün? Sahi biz kimin Ülkücüsüyüz?