Sözcü, sıcak gündemi size anbean ulaştırdığımız gibi 'son dakika' uğultusundan uzak, dosyalar ve analiz içeren yazılar da üretti.

'Gözden kaçmış olabilir' diyerek geçtiğimiz hafta gündemin kıyısında kalan bazı detaylı makaleleri bu haberde toparladı. İyi okumalar...

MARKETLER BÜYÜK, AVOKADOLAR KÜÇÜK! TÜKETİCİ NEYE DİKKAT ETMELİ?

Üretimin yüzde 70'inin karşılandığı Antalya'da bahçelerde yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle avokadolar olgunlaşmadan toplatılıyor. Sonuç: Mutfakta sertliğinden ödün vermeyen avokadolar

ÖZEL HABER | AÇILDI AMA ESKİSİ GİBİ DEĞİL

Wikipedia, ocak ayında tekrar açıldı. Sitenin ziyaretçi sayısı kapalı olduğu dönem öncesine dönmedi. Türkiye-Wikipedia ilişkilerini Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales ile konuştuk.

AYM KRİZİNİ BİR DE PROF. SÖZÜER'DEN DİNLEYİN

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, yerel mahkemenin Anayasa Mahkemesi'nin kararını uygulamamasını Sozcu.com.tr okurları için değerlendirdi. Sözüer yaşananları 'devlet krizi' olarak niteledi.

DOSYA | O BİR BALIKTAN FAZLASI... LÜFERİ KAYBEDİYORUZ

Bir zamanlar boğazın efendisiydi... İstanbul'da sınıfları birleştiren bir olguydu. Lüfer, şimdi yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Peki bu noktaya nasıl gelindi?

KANALLAR GİTTİ... DİGİTÜRK MÜŞTERİSİ NE YAPACAK?

Son haftalarda hem İngiltere Premier Ligi hem de NBA maçlarının Digitürk platformundan çıkması müşterileri mağdur etti. Ayda 139 TL ödeyen tüketiciler eksik hizmet alıp platforma aynı ücreti ödüyor. Tüketici bu durumda ne yapabilir?

DOSYA | KAÇAK TÜTÜN PATLADI

Devletin yüksek vergi oranı uyguladığı alkollü içkiler gibi tütün ürünlerinde de kaçak tüketim miktarı oldukça yüksek. Resmi veriler, tütünde kaçakçılık miktarının da giderek arttığını ortaya koyuyor.

3 PROJE FİNALE KALDI... TAKSİM MEYDANI SİZCE NASIL OLMALI?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerinden biri olan Taksim Meydanı projesinde yarışma kısmı sona erdi. 146 proje arasından 3 proje finale kaldı. İstanbul halkı 19 Ekim-12 Kasım arasında Taksim Meydanı'nın geleceğini oylayacak. Halk beğendiği projeyi seçecek, kazanan proje 16 Kasım haftasında açıklanacak.

Editör: TE Bilişim