Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıcı etkiye neden olan ve 50 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği, binlerce binanın yıkıldığı depremlerin yaraları sarılmaya devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından yardımlar yağan bölgede, yardımların azalmasıyla yaşam koşullarına yönelik sıkıntılar artarken, vatandaşların çadır çilesi de devam ediyor.

Depremde en büyük yıkımı yaşayan illerden Hatay'da ise sorunlar daha da büyük. Vatandaşlar hayat mücadelesi vermeye çalışırken, tepkilerini de sosyal medyadan duyuruyor. Twitter'da "Hatay Medeniyeti" isimli bir hesaptan, yapılan "afet turizmi" yorumu, bölgenin manevi ve vicdani olarak sömürüldüğü yorumlarına neden oldu.

Twitter'da bir kullanıcının paylaşımının retweet edildiği paylaşımda, "Sanırım birileri için afet turizmi sezonu kapandı. Uçaklar boş kalkıyor artık Kahramanmaraş'a, Hatay'a. Herkes çekileceği kadar fotoğraf çekildi gitti. 3 milyondan fazla insanımız dışarıda yaşıyor, ülkenin dörtte biri yıkılmış ve perişan fakat televizyon kanallarında çoktan manşetten düştü. Unutmayın, Bu ülkenin yıkılmış kısmı da bizim ve millet bizim vicdanımıza emanet" ifadelerine yer verildi.

Editör: Yadigar Hanım