Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından jeoloji uzmanları bölgedeki 500 yıldır stres biriktiren fay kırığının çatladığını hatırlatarak, yeni depremlere dikkat çekti. Uzmanların uyarılarının ardından Hatay Altınözü İlçesi'nde ortaya çıkan yarık ise korkuttu.

Hatay'ın Altınözü İlçesi'ne bağlı Tepehan Köyü'nde 35 dönümlük zeytin bahçesini ortadan ikiye bölen bir yarık oluştu. Bölgedik vatandaşlar, yaklaşık 30 metre derinliğinde 200 metre genişliğindeki yarık nedeniyle tedirgin olurken, yarığın sebebini araştırmaya başladı.

Depreme sırasında bölgede yaşananlara şahit olan vatandaşlar, büyük bir patlama sesi ile birlikte bölgede yeşil ışık gördüklerini aktardı. Olayı anlatan bölge sakinlerinden Aziz Gündüz, “Çok büyük bir patlama oldu, ben görmedim ama ses duydum. Sabah bu tarafa doğru baktığımda maalesef bu tarafta böyle bir yıkıntı gördük. Burası tarlaydı, dümdüzdü. Şimdi kepçe dahi inmez. Bilemiyorum ne olduğunu.” dedi.

Abdullah Temizkan isimli vatandaş da olayı “Patlama buradan çıkmış. Çökmüş böyle bir şey yok. Patladığını görenler var. İnanamadım. Buradan yeşil dumanlar çıkmış.” diye konuştu.sözleriyle anlattı.

Editör: Yadigar Hanım