Habererk / Özel Haber

Çeşitli kural ihlalleri sonucu ehliyetine el konulmuş yüz binlerce sürücü ehliyet affı istiyor.

Binlerce vatandaşlarımızın çeşitli sebeplerle ehliyetlerine el konuldu. Bu durum ise, ehliyetsiz vatandaşları toplu taşıma kullanmaya sürükledi.

Aracı olup da kullanamayan vatandaşlar, pandemi dolayısıyla toplu taşıma kullanmak zorunda kalanların tedirginliği sürüyor ve ehliyet affı için yasa bekliyorlar.

CHP, MHP, İYİ Parti gibi muhalefet partilerinden ve birçok sivil toplum kuruluşundan #Ehliyetaffı na destek gelmişti.

İSMAİL TÜRK, EHLİYET AFFI İSTEYEN YÜZ BİNLERİN SESİ OLDU!

Akit TV ekranlarında yayınlanan "Ters Kutuplar" adlı programa katılan İsmail Türk, ehliyet affı isteyen yüz binlerce vatandaşın sesi olmuştu.

Yetkililerin ehliyet affı isteyen vatandaşlara kulak vermesini savunan İsmail Türk, ''Yaralama, ölüm olayları dışında ehliyet affı talebi var. Çünkü, bu işlerden ekmeklerini kazanan, çeşitli vesilelerle işine gidip gelirken, Covid-19 virüsünü toplu taşımalarla evlerine taşımaması için böyle bir talebinin yetkililer tarafından düşünülmesi gerektiğini uygun görüyorum dedi'' ifadelerini kullanmıştı.

PARTİLERDEN EHLİYET AFFINA DESTEK!

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, bazı alacaklara getirilen yapılandırma ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz almıştı. TBMM Genel Kurulu’nda Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, bazı alacaklara getirilen yapılandırma imkânına ehliyetlerine el konulan vatandaşların daha dâhil edilmesi gerektiğini söylemişti.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur,  sosyal medya hesabından paylaştığı videonun açıklamasında ''Son dönemde bana gelen en çok taleplerden biri, özellikle Covid-19 döneminde toplu taşımanın riskini de belirten ehliyet affı bekleyenlerin talebi oldu.Ben de söz verdiğim üzere Sayın İçişleri Bakanı’na bütçede sordum.'' ifadelerini kullanmıştı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sürücü belgesine el konulan ya da iptal edilenler arasında; hiçbir kazaya karışmayan, ölümle sonuçlanan kazalara sebebiyet vermeyen ve uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmadığı belirlenen sürücülerin belgelerinin bir defaya mahsus iade edilmesi için Kanun Teklifi hazırlamıştı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ...

Sosyal medyadan #Ehliyetaffı çıkmamasına tepki sosyal medyada çığ gibi büyüyor.

İşte o tepkiler:

Editör: TE Bilişim