Akbank, İş bankası ve Garanti Bankası Türk Telekom'daki %55'lik paylarını satışa çıkardılar...(Basından)

Şimdilerde çoğunluk payları Türk bankalarda bulunan ve yeniden satışıyla tekrar gündeme gelen TELEKOM rezâletini 31 Ağustos 2018'de ayrıntısıyla yazmıştık !

HERKES BİLİYOR Kİ ÇALDINIZ !

Dünyanın neresinde olursa olsun, böyle bir tablo ortaya çıksaydı o ülkede SİYASİ DEPREM olur ve bu işe karışanlar tarihin çöplüğüne atılırlardı..!

Muhalefet milletvekillerine bile çok yalvardım; "hiç bir şey yapamıyorsanız bile toplu olarak TELEKOM'un önünden günlerce ayrılmayın ve bu konuyu gündemden düşürmeyin" diye...

Biliyoruz ki, Telekom'un % 55 payına özelleştirme yoluyla ortak olan HARİRİ ailesine bu kadar büyük banka borçları varken, 7,262 milyar $'lık kâr payını elini kolunu sallayarak "al da git" diyecek akılsız değilsiniz !

"YANAŞMA DÜZENİ HİKAYELERİ !"

AŞAĞIDAKİ TABLO NE ANLATIYOR ?

TÜRK TELEKOM A.Ş.'nin KÂR DAĞITIM TABLOSU.

2005 Yılında % 55'i, 6 Milyar 550 milyon $'a özelleştirilen ve bu bedelin sadece 1,4 Milyar doları peşin ödenen, bakiye bedeli ise hic ödenmemiş bir hikayenin tablosu. (Çünkü geri kalan borç için Türk Bankalarından alınan 4,7 milyar $'lık krediler ödenmeden ortada bırakılmış.)

Bu duruma rağmen 10 yıl boyunca Arap şirketi OGER TELEKOM ve yancılarına yapılan KAR PAYI ödemesi ise tam olarak 7.262 milyar $'ı geçmiş...!

Ne güzel bir ticaret değil mi? 1,4 koyup, 7.262 milyar $ alıp gidiyorsun !

Geride bırakılan enkaz ise yabancı bankalardan alınan borç sebebiyle DÖVİZ KRİZİ olarak milletin başında patlıyor...

Telekom'un %55 hissesi şimdi alacaklı Türk bankalarına geçti ve daha önce gayrimenkulleri ve bakır malzemeler satıldığı için şirket kârlı da değil...