Fenerbahçe-Başakşehir mücadelesinde hakem Bahattin Şimşek’in performansı Türkiye’nin gündemine oturdu. Maçta Başakşehir’e üst üste 3 kırmızı kart gösteren Şimşek, kırmızı kartlardan birini Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk’a gösterdi.

Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, sahasında Başakşehir'i konuk etti. Maç sarı lacivertlilerin 4-1’lik üstlüğüyle biterken yaşananlar gündeme oturdu.

Maçın ilk yarısında Fenerbahçeli Luis Gustavo’nun rakibine çift ayakla kaydığı pozisyonda kırmızı kartına başvurmayan Şimşek, ikinci yarıda Başakşehirli Rafeael’in, Thiam’a temas etmeden kaydığı pozisyon sonrasında kırmızı kartını gösterince maç karıştı.

Rafael’in hareketi için önce sarı kart gösteren hakem Şimşek, futbolcunun bu karar sonrasında sinirlenip topa vurması nedeniyle ikinci sarı kartını gösterdi.

Devamında ise Başakşehirli İrfan Can’ın itirazına da sarı kart gösteren Bahattin Şimşek, İrfan Can’ın kendisine “köpek” demesi üzerine oyuncuya kırmızı kart gösterdi.

Başakşehir’in yıldız oyuncusu İrfan Can Kahveci ise maçtan sonra sosyal medya hesabından “tek ihtiyacımız olan şey ADALET” paylaşımını yapması dikkat çekti.

Mücadele sarı-lacivertli ekibin 2-1'lik üstünlüğü ile devam ederken üst üste 3 kırmızı kart çıktı.

Üçüncü kırmızı kart ise Başakşehir takımının hocası Okan Buruk’a gösterildi. Buruk, belinden iterek itirazlarının ardından yerine geçmesini söyleyen dördüncü hakemin eline vurunca kırmızı kartla tribüne gönderildi.

Bahattin Şimşek maçta birçok pozisyonu ve penaltıyı da kaçırınca sosyal medyada tek konuşulan isim haline geldi. Hakkında binlerce paylaşım yapıldı.

Daha önce de Fenerbahçe maçlarına atanan Bahattin Şimşek’in, düdük çaldığı 5 maçta sarı lacivertlilerin hiç mağlubiyet almaması sosyal medyada dile getirildi.

KİMDİR BU BAHATTİN ŞİMŞEK

Aydın Bölgesi Hakemi olan Bahattin Şimşek, asıl eğitimini işletme üzerine aldı.

1988 yılında dünyaya gelen hakem Bahattin Şimşek hakemlik mesleğine 2006 yılında adım attı. İlk profesyonel karşılaşmasını 9 Eylül 2012 tarihinde yöneten Şimşek, Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunudur.

Babası Selami Şimşek de uzun seneler Süper Lig’de gözlemci olarak görev yaptı. Çok iyi derecede İngilizce diline hakim olan başarılı hakem aslen Aydın‘lıdır.

Şimşek’in babasının da gözlemci olması ise Türkiye Futbol Federasyonundaki eleştirilen “torpil” sisteminin içerisinden hakem olduğunu ortaya çıkardı.

RIDVAN DİLMEN: HAKEM MAÇI ALDI FENERBAHÇE’YE VERDİ

NTV’de maçı yorumlayan Rıdvan Dilmen de hakemin performansını eleştirdi.

Fenerbahçeli olmasıyla bilinen Rıdvan Dilmen “bugün sevincim buruk kaldı” diyerek, “Fenerbahçelilerden çok özür diliyorum ama bugün hakem maçı Başakşehir’den aldı, Fenerbahçe’ye verdi” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da maçtan sonra yaptığı açıklamalarda Rıdvan Dilmen’in yorumuna yanıt verdi.

Koç, “Rıdvan Dilmen'e soruyorum; bu sezon ve bilhassa geçen sezonun ikinci yarısında kim daha çok hakemlerden zarar görmüş, kim faydalanmış” ifadelerini kullandı.

Rıdvan Dilmen ise Koç’un sözlerinin ardından canlı yayında “Benim dilimin şeytanı yok. Bugünden bağımsız, geçmişe dönüp baktığında, 2010 yılından itibaren Fenerbahçe'ye ciddi operasyon yapıldığını sadece Türkiye değil, dünya da gördü” ifadelerini kullandı.

GALATASARAY'DAN "KARA GECE" PAYLAŞIMI, FENERBAHÇE'DEN CEVAP

Yaşananların ardından sosyal medyada paylaşımlar ardı ardına gelirken bir çıkış da Galatasaray kulübünün Twitter hesabından gerçekleştirildi.

Yapılan paylaşımda, "Futbolda kapkara gece" ifadeleri kullanırken, görsele siyah bir fotoğraf da eklendi.

Galatasaray'ın bu paylaşımına ise Fenerbahçe'den cevap gecikmedi.

Sarı lacivertlilerin Twitter hesabından Galatasaray'ın paylaşımı alıntılanarak, "O karanlık; şampiyonluk posterlerinde saklamak zorunda kaldığınız yüzlerde, yıllarca futbolu tahakküm altına aldığınız derin ilişkilerinizde gizli!" ifadeleri kullanıldı. Fenerbahçe paylaşımında Galatasaray'da oynamış FETÖ'cü oyuncuları ima ederek göndermede bulundu.

Galatasaray ise bu paylaşıma 2013 yılından sonra kazanılan kupa sayılarıyla yanıt verdi.

FETÖ'nün hukuki olarak "örgüt" sayıldığı yıllardan sonra Galatasaray'ın 6 kupa daha fazla kazandığına vurgu yapılan paylaşıma, Kadıköy'de stadyum ışıklarının söndürüldüğü karanlıkta kazanılan lig şampiyonluğunun fotoğrafı da eklendi.

İşte o paylaşımlar:

Editör: TE Bilişim