Covid-19 pandemisi ile gündeme gelen hibrit çalışma performansın arttığını ortaya koydu. Haftada iki ila üç gün ofiste, geri kalanında evde çalışmayı içeren hibrit çalışma modeli, verimi artırdığı için birçok şirket tarafından benimseniyor. 

ABD'deki Stanford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, hibrit çalışma, yıpranma oranını yüzde 35 oranında azaltıyor. Performans derecelendirmeleri veya terfiler üzerinde olumsuz bir etkisi olmaksızın, kişinin bildirdiği iş tatmini puanlarını iyileştirdi.

Bloomberg’de yer alan habere göre, araştırma, 1.612 mühendis, pazarlama ve finans çalışanı üzerinde, 2021 ve 2022 yıllarında küresel seyahat acentesi Trip.com’da gerçekleştirildi.

Yıpranmadaki iyileşmenin yanı sıra, Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu tarafından dağıtılan makale, hibrit düzenlemelerin çalışma programlarını ve alışkanlıklarını nasıl değiştirdiğini de vurguladı.

Çalışanlar uzak günlerde daha az saat çalıştı, ancak hafta sonu da dahil olmak üzere diğer günlerde çalışılan saat sayısını artırdı. Toplamda, çalışanlar ev günlerinde yaklaşık 80 dakika daha az, diğer iş günlerinde ve hafta sonu ise yaklaşık 30 dakika daha fazla çalıştı.

Sonuçlar, ofis içi çalışanlara kıyasla evden çalışan mühendislerin yazdığı kod satırlarında  %8’lik bir artış olduğunu gösterdi.

Editör: Yadigar Hanım