İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi, Fatih Belediye Başkan Adayı ve Ailemiz Fatih Platform Kurucusu İlay Aksoy Suriyeli bir kadın tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

İlay Aksoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ve paylaştığı videoda ilginç durumu gözler önüne serdi.

Aksoy paylaşımında şu ifadeleri kullandı “Bugün asayişte ifade verdim. 2014’te geçici koruma statüsünde gelen, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS)e girmeden Trakya Devlet Üniversitesinde okuyan, 5yıl Türk Top. Başkanlığından tam burslu okutulan, 2019’te istisnai vatandaşlık alan, mezuniyetinden 15gün sonra devlet kadrosuna atanan Aya A.Amini hakkımda suç duyurusunda bulunmuş!” dedi.

İlay Aksoy paylaştığı videoda ise şunları söyledi “Bu gün ben ifade vermek için asayişe davet edildim. Ayayişte öğrendim ki Aya Alsakka Amını adında bir hanımefendi bir suç duyurusunda bulunmuş.

Geçen sene kendisi ile ilgili bir paylaşımda bulunmuştum. Oda Trakya Üniversitesinden mezun olduktan 15 gün sonra suç duyurusunda bulunmuş. Suriyeli olmasına rağmen Devlet kadrosuna alınmış olmasıydı yaptığım paylaşım.

Suç duyurusunda bulunduğu dilekçede kendi hikâyesini anlatmış.

Çok daha vahim bir tablo ortaya çıktı.

 O da şu kendisi 2014 yılında Suriye'den Türkiye'ye geçici koruma statüsü ile gelmiş.  Gelir gelmez Trakya Üniversitesine Eczacılık Fakültesine birinci sınıfa kaydolmuş. Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS)’na girmeden sınavına girmeden.

Bu arada yabancı öğrencilerin Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS )’na girmesi lazım. Kendisi girmemiştir. Ama okula, üniversiteye kaydolmuş, kayıt olur olmazda Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığı tarafından birinci yıldan itibaren tam burslu okumuş. Yani Türk halkı Aya Alsakka Amını’nin tam beş yıl boyunca bütün eğitimini karşılamış.

 Mezun olmasına bir sene kala da kendisine istisnai vatandaşlık verilmiş.  Oysa onun şartları istisna vatandaşlığın koşullarının hiç bir tanesine uymamasının rağmen, bu şartları  yerine getirmemsine rağmen  istisnai vatandaşlığı almış.

Mezun olduktan sonra da 15 gün sonra da yapılan bir kurayla kendisi Şehir Hastanesinde kadrolu bir eleman olarak atanmış.  Şimdi burada şöyle bir sıkıntı var.  Geçici koruma statüsündeki bir kişi vatandaşlık alamaz.  Statü olarak alamaz. İkincisi alınacak vatandaşlıkla istisnai vatandaşlık da verilemez.

 Çünkü koşullar yerine gelmiyor. Bunlar esasın da tamamen milyonlarca Türk gencinin hakkını alıyorlar.”

Öte yandan İlay bir başka paylaşımında “Maşallah Suriyeli avukatlarımız da oluyor, yargı sistemimize direkt müdahale! Yarın Suriyeli hakim, savcı, Yargıtay üyesi...Aferin AKP, Türk toplumuna ancak bu kadar zarar verebilirsin!! Not.Türk milletin sizin yardımınıza ihtiyacı yok!!” paylaşımda bulunmuştu.

Paylaşımıma istinaden Daadjamal1 isimli kullanıcı ise “Mezun olduktan sonra mahkemede ilk seninle işim olacak söz” demişti.

Daadjamal1 isimli kullanıcının hesabını kapattığı görüldü.