Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı “EZAN”’ı taciz olarak nitelendiren sözde yazar! Sevan NİŞANYAN’a sert tepki gösterdi.

Şanlı yaptığı açıklamada şöyle dedi; FETÖ Terör örgütünün yayın organı TARAF’ ta yazdığı dönemde Peygamber Efendimiz (S.A.V) alçak sözler sarf eden ve Osman Kavala’nın yakın dostu sözde yazar Sevan Nişanyan, hadsiz ve edepsiz sözlerle özgürlüğümüzün gür sedası Ezan-ı Muhammedi’yi hedef aldı.

Bu sözde alçak Sevan Nişanyan; günde 5 vakit okunan ezanı taciz olarak niteleyerek, “bağıra bağıra okunan ezan kadar iğrenç bir saldırı ani bir tecavüz, bir tacizci bayağı böyle insanın mahrem yerlerine el atılması düzeyinde bir saldırı daha bilmiyorum ben” ifadelerini kullanmış. Rezil sözlerini sürdüren bu Türk ve İslam düşmanı alçık, “Türkiye’de yaşamanın bence en korkunç boyutlarından biri budur. Bu bangır bangır bağıran hayvan gibi bağıran ezancılar” diye aklı sıra ezana ve müezzinlerimize hakaret ediyor.

Öncelikle bu çirkin Türk ve Müslüman düşmanı ermeni ,soros’un yakın dostu , provokatör ve ajan Sevan Nişanyan’ı lanetliyorum.

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Davasında 8 Sanık Tahliye Edildi Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Davasında 8 Sanık Tahliye Edildi

Nişanyan denen sözde zavallı yazar! Bilmelisin ki; Allahu ekber, Allahu ekber!

Bu nida, günde beş vakit, minarelerimizde yankılanırken, Rabbimizi tasdike, O’na itaat ve ibadete çağırıyor müminleri. Dünya meşgalesinden uyan! Kulluğun gereği olan namaz için kıyama dur! diyor ve zamanın kalbini tutuyor, İslam’ın gür sedası. Kendisine icabet edenin elinden tutuyor; bireyden topluma, ümitsizlikten umuda götürüyor.

Ezan, Ümmet-i Muhammed’in simgesi ve ortak değerlerindendir. Ezan, dilleri, renkleri, ırkları ve bütün farklılıkları İslam dilinde birleştirir. Bir kubbe altında omuz omuza bir ve beraber kılar müminleri. Çoğu zaman gündelik hayatın türlü meşgalelerine boğulan bizleri, Allah’ın huzurunda saf durmaya, diri olmaya çağırır; her daim yineler çağrısını:

Hayya ala’s-salâh, Hayya ala’l-felâh

Ezan, aynı zamanda özgürlüğün sembolüdür, gür sedasıdır. Ezan, okunduğu beldenin özgürlüğünü, bağımsızlığını da haykırır. Bu yüzdendir ki merhum Mehmet Akif:

“Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli,

Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli” derken bu gerçeği dile getirmektedir.

Bununla birlikte gerçek özgürlük, imandadır. Gerçek hürriyet, Allah’a kulluktadır. Gerçek özgürlük, fâni olanın esiri değil, hâkimi olabilmektir. İşte ezan, dünya üzerindeki herkesi her daim, Âlemlerin Rabi’ne kulluğa ve hakiki özgürlüğe davettir diyen Şanlı sözlerini şöyle tamamladı:

Ezan, vatanın, bütün kutsal değerlerin toplandığı yerdir.

“Vatan olmadan millet, millet olmadan da devlet olmaz. Bir milletin varlığı, vatanın varlığına, aynı zamanda hür ve bağımsız olmasına bağlıdır.” Türk milleti varlığına, birliğine ve bekasına göz diken hainlerle tarihi bir hesaplaşma içindedir. Duamız, yurt içinde ve yurt dışında cihat eden Mehmetçiklerimizi Allah her türlü tehlikelerden, felaketlerden ve musibetlerden muhafaza etsin. Vatan sevgimizi hiç eksiltmesin, birlik ve beraberliğimizi sonsuza kadar var eylesin. Ezan dinmez, bayrak inmez. Ezan istiklaldir, vatan namustur. Türk İslam yurdu hiç ezansız olur mu? Ezana dil uzatanları kınıyoruz.” diyerek bu sözde Ermeni yazar Sevan Nişanyan ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek sözlerini tamamladı.

Editör: Habererk Habererk