Hindiba nedir?

Hindiba bir bitkidir. Kökleri ve kurutulmuş toprak üstü kısımları ilaç yapımında kullanılır.

Hindiba iştah kaybı, mide rahatsızlığı, kabızlık, karaciğer ve safra kesesi bozuklukları, kanser ve hızlı kalp atışı için kullanılır .

Ayrıca idrar üretimini arttırmak, karaciğeri korumak ve kahvenin uyarıcı etkisini dengelemek amacıyla “tonik” olarak da kullanılır.

Bazı insanlar şişlik ve iltihaplanma için hindiba yapraklarından oluşan bir macunu doğrudan cilde uygular.

Gıdalarda hindiba yaprakları da kereviz gibi sıklıkla yenir, kökleri ve yaprak tomurcukları da kaynatılıp yenir. Hindiba ayrıca yemek pişirme baharatı olarak ve yiyecek ve içeceklere tat vermek için de kullanılır. Kahve karışımları genellikle kahvenin zenginliğini arttırmak için öğütülmüş hindiba içerir.

Hindiba özellikleri

Hindiba kökü hafif bir müshil etkisine sahiptir, safra kesesindeki safrayı artırır ve şişliği azaltır. Hindiba zengin bir beta-karoten kaynağıdır.

Kullanım ve etkileri:

Etkililiği Derecelendirmek İçin Yeterli Kanıt Yoktur

Kabızlık .

Karaciğer bozuklukları

Safra kesesi bozuklukları .

Kanser .

Cilt iltihabı .

İştah kaybı .

Mide rahatsızlığı .

Yan etkileri:

Hindiba, yiyeceklerde bulunan miktarlarda tüketildiğinde çoğu yetişkin için muhtemelen güvenlidir.

Hindiba, tıbbi miktarlarda ağızdan alındığında çoğu yetişkin için güvenlidir. Hindiba bitkisinin kullanılması ciltte tahrişe neden olabilir.

Hamilelik ve emzirme :

Hindibanın ağızdan büyük miktarlarda alınması hamilelik sırasında güvenli değildir.  Düşük yapmaya neden olabilir.

Emzirme döneminde hindiba kullanımının güvenliği konusunda yeterli bilgi yoktur. Güvenli tarafta kalın ve kullanmaktan kaçının.

Hindiba alerjisi :

Hindibaya alerjiniz varsa, ağızdan almayın veya ellemeyin.

Yakup otu ve ilgili bitkilere karşı alerji :

Hindiba familyasına duyarlı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu ailenin üyeleri arasında kanarya otu, krizantem, kadife çiçeği, papatya ve daha birçok bitki bulunur. Alerjiniz varsa hindiba almadan önce mutlaka sağlık uzmanınıza danışın.

Ankara Bruksizm Tedavisi Ankara Bruksizm Tedavisi

Safra taşları :

Hindiba safra üretimini uyarabilir. Bu safra taşı olan kişiler için bir sorun olabilir . Safra taşınız varsa tıbbi gözetim olmadan hindiba kullanmayın. Tedavi olarak kullanılacak uygun hindiba dozu, kullanıcının yaşı, sağlığı ve diğer bazı koşullar gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Şu anda hindiba için uygun doz aralığını belirlemek için yeterli bilimsel bilgi bulunmamaktadır. Doğal ürünlerin her zaman güvenli olmadığını ve dozajların önemli olabileceğini unutmayın.

NOT: Kullanmadan önce ürün etiketlerindeki ilgili talimatlara uyduğunuzdan emin olun ve eczacınıza, doktorunuza veya diğer sağlık uzmanınıza danışın.

Editör: Habererk Com