HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitimle ilgili yaptığı açıklamayı desteklediklerini söyledi.

28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı’na destek vererek, Meclis'te 4 milletvekili ile temsil hakkı kazanan HÜDA PAR, seçimin hemen ardından hakın haklarını, karma eğitimi, laikliği hedef alarak, konserlere tepki göstermişti. HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç, Bingöl’de katıldığı bir programda yaptığı konuşmada yine karma eğitimi hedef aldı.

Dinç, “İdeoloji dayatıcı eğitim değil milli eğitim. Batıcı eğitim değil milli eğitim. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitimle ilgili yaptığı açıklamayı destekliyoruz. Bakan Tekin’i tebrik ediyoruz. Karma eğitim zorunlu olmasın. İsteyen erkek okullarına gitsin, isteyen kız okullarına gitsin. Karma eğitimin laiklikle ne alakası var” dedi.

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında karma eğitimin zorunlu olmadığını iddia ederek, “Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin en baştaki argümanı, ‘Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum’ oluyor. Veliyi ikna etmek için gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz. Veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli. Karma eğitime karşı olduğum söyleniyor ancak tam tersine özgürlükçüyüm” demişti.

"KENDİMİ YANLIŞ İFADE ETTİM"

Konuşmasının ardından “Tekin’in asıl niyetinin ilkokuldan itibaren kız okulu açmak ve bu şekilde karma eğitimi delmek olduğu, bakanlığın üst kadrolarının da bunu kabul ederek destek olacak kişilerden seçildiği, bu konuda kamuoyunun hazırlanacağı” yorumları yapılmış, tepkiler üzerine Tekin, geri atmak zorunda kalmıştı.

Tekin'in, gelen tepkiler üzerine çevresine kendisini “Derdimi anlatamadım, kendimi yanlış ifade ettim, öyle demek istemedim” dediği belirtilmiş, “karma eğitime karşı çalışmalar yapılabileceği” yönündeki yorumlara ise “Böyle bir niyetim yok, böyle bir hazırlık da yok. Niyetim kız çocuklarının okumasıydı” ifadelerini kullandığı kaydedilmişti.

Editör: Yadigar Hanım