HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı milletvekili yemin metnini değiştirilmesi gerektiğini savundu. Ramanlı AKP listelerinden Batman milletvekili seçilere meclise girdi. Andımızın üzerinden konuya giren Ramanlı “Andımızı bu iktidar sayesinde kaldırdık” dedi. Bu sözleri büyük tepki çeken Ramanlı, “herkes kurallara uymak zorunda biz de uyacağız” demek zorunda kaldı.

Ramanlı’nın konuyla ilgili tepki çeken sözleri şöyle:

“O yemin metni doğru bir metin mi? Bana göre değil. Nasıl ki çocuklarımıza yıllarca bir ideoloji üzerinde varlığını armağan etmek üzerine, bir metin okutuldu her sabahın köründe. Nasıl ki yanlıştı, nasıl ki o yanlıştan dönüldü. Biz parti programımıza da yazdık. Yemin metni değiştirilmelidir. Biz o yemin metninin doğru bir metin olduğunu düşünmüyoruz. Hiç kimse bir ideoloji üzerine yemin etmemelidir. Ben CHP'li değilim CHP'nin altı oku üzerinde ben niye yemin ediyorum. Biz diyoruz ki bütün ideolojilerden insanlar sıyrılsın.”

RAMANLI’DAN JET DÖNÜŞ!

“Milletvekili yemini konusunda hiçbir tereddüt yok. Herkes kurallara uymak zorunda, biz de uyuyacağız. Kimse boşuna algı peşinde koşmasın, buradan kimseye ekmek çıkmaz” dedi.

Editör: Habererk Haber Merkezi