Habertürk kanalında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını cevaplayan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Ersoy^'dan gelen Cumhur İttifakı sorusuna 'hayırlısı olsun' cevabını verdi.

Erdoğan'la görüşmeleri hakkında da konuşan Yapıcıoğlu;

“Görüşmelerin devam etmesi konusunda mutabık kalındı. Evet ittifak da konuşuldu. AK Parti’yle beraber hareket etmek üzere konuşuldu. Ak Parti de cumhur ittifakının en büyük bileşeni. Dolayısıyla bunu bu şekilde (ittifaka katılmak) okumak mümkündür.”

Daha önce de başka bir kanaldan kendilerine teklif geldiğini, şimdi ise Erdoğan’dan teklif aldıklarını söyleyen HÜDA-PAR lideri, “Son görüşmede de yüz yüze bu olunca.Şu an da arkadaşlarla değerlendiriyoruz. Görüşmeler devam ediyor; şu an da olumsuz bir durum yok. Bakalım, hayırlısı olsun” dedi.

Görüşmelerimiz devam ediyor

''Görüşmelerimiz devam ediyor, olumlu sonuçlanırsa, birkaç hafta içerisinde netleşir. İttifakın parça olma ihtimali var bunu zaman gösterecek. Şu anda hiç sorun yok. Şimdi ayrıntıları konuşuyor.

Birkaç ihtimal var. Partilerin ittifak içinde hareket etmelerinin tek bir yöntemi yok. Hem Cumhurbaşkanı hem de parlamento seçimleri var. Kendi başına girmesi, ittifak içinde girmesi ya da karma şekilde girilmesi mümkündür. İttifaka sıcak bakıyoruz, teknik konuları değerlendiriyoruz.''

Editör: Fatih Savuk