AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Avcılar’daki ziyaretlerini sürdürdü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Aksev Vakfı Konferans Salonu’nda bir konuşma yapan Kurum’a, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti. Konuşmasının ardından Marmara Caddesi boyunca yürüyerek esnafı ziyaret etti.

Yürüyüşü sırasında, Ambarlı Mahallesi’nde yaşadığını söyleyen bir kadın, metrobüs ve diğer toplu taşıma araçlarında yaşadığı sorunları dile getirdi ve “Her gün metrobüs bozuluyor, işe gidemiyoruz” şeklinde şikayetini iletti.

Kurum, Avcılar’ın neden metro hattına sahip olmadığı sorusuna, İstanbul’u yeniden kazanma ve ulaşım sorunlarını çözme sözü vererek yanıt verdi. Avcılar’a metro getirme vaadinde bulundu ve mevcut yönetimin metrobüs hatlarını iyileştirememe eleştirisinde bulundu.

İBB’nin yeni metrobüs alımları için Cumhurbaşkanlığı’ndan yatırım onayı alamadığı ve bu nedenle kendi özkaynaklarıyla 252 metrobüs satın aldığı belirtildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP metro hattının yapımı ve 300 metrobüs alımı için hazır olduklarını, ancak 2023 Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’nda bu projelere yer verilmediğini ifade etti. İmamoğlu, bu durumu kamuoyunun vicdanına bıraktığını söyledi.

Özgür Özel yerel seçim sonuçları hakkında konuştu Özgür Özel yerel seçim sonuçları hakkında konuştu

Son olarak, 2015 yılından bu yana metrobüs hattına eklenen yeni otobüslerle ilgili olarak İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı’nın süreci onaylamadığını ve bu durumu eleştirerek, “Bu niçin imzalanmaz? Ne diyelim buna, bu ihtiras nedir, bu kıskançlık nedir?” dedi.

Kaynak: Haber merkezi