İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 31 Ağustos tarihine kadar geçerli olacak şekilde, 10.00-16.00 saatleri arasında belirli hatlarda 5 kuruşa yolculuk imkanı sunacağını duyurdu. Bu avantajdan faydalanabilecek hatlar arasında Üsküdar-Eminönü, Kadıköy-Eminönü, Kadıköy-Karaköy, Kadıköy-Beşiktaş ve 3 veya daha fazla iskeleyi ziyaret eden hatlar bulunmaktadır. Ancak, bu yeni ücretlendirmeden yalnızca Üsküdar-Beşiktaş ve Beşiktaş-Kabataş hatlarını kullanan vatandaşlar yararlanamamaktadır.

Bu durumda, söz konusu hatlardaki etkilenen yolcular arasında öne çıkan firma Dentur Avrasya'dır. Ücret düzenlemesini gündeme taşıyan  İBB Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Dentur Avrasya'nın sahibi olan CHP İBB Meclis üyesi Nurkal Dedetaş'ın gelini.

Sabahın özel haberine göre, Marifetli genel müdürün eşi Barış dedetaş ise 2012'de kurulan Matesis Denizcilik'in sahibi. Gemi mühendisi de olan Sinem dedetaş, genel müdür olunca ortaklarından olduğu şirketin yönetiminden ayrıldı. Matesis, Dentur Avrasya için çok özel yolcu nekneleri tasarladı. Gelin dedetaş'ın tasarladığı 8 tekne de iki yıldır Üsküdar-Beşiktaş-Kabataş hattında Dentur Avrasya bünyesinde çalışıyor. Hayırlı gelin Sinem dedetaş'a Turyol'da tekne çalıştıran esnaf da büyük tepki gösterdi.

İBB Şehit Hatları' iskelerinin yanında Dentur Avrasya gibi alternatif ulaşım hizmeti veren Turyol'un 60 tekne işletmecisi, 5 kuruşluk ücretten dolayı yolcunun Şehir Hatları'nı tercih edeceğine dikkat çekti. Gemi sahipleri, "Pandemiden sonra yolcu sayımız 50 binlerden 15 binlere kadar düşmüştü. Bu uygulama Dentur Avrasya'nın taşıma yaptığı hatlarda neden uygulanmıyor.

MHP Mansur Yavaş'ı hedef aldı MHP Mansur Yavaş'ı hedef aldı

5 kuruşa Kadıköy-Eminönü'ne giden yolcu için Beşiktaş-Üsküdar hattında yolculuk yapanlara neden uygulanmıyor" diyerek tepkisini gösterdi.

Editör: Habererk Habererk